Gemeente Meerssen | Vacature beleidsmedewerker Geluid & Milieu

Nieuwsbericht Vacature beleidsmedewerker Geluid & Milieu

Gepubliceerd op: 09 september 2021 13:50

De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en heeft ca. 19.000 inwoners en ruim 1.100 bedrijven die er ondernemen. Door het groene karakter, haar gunstige ligging en bereikbaarheid is de gemeente Meerssen een aantrekkelijke gemeente om te wonen én om te ondernemen. Als bezoeker van Meerssen val je van de ene verrassing in de andere. Het begint al bij de Basiliek, onverwacht omvangrijk en wonderbaarlijk. De wonderen die zich hier voltrokken brachten pelgrims als de eerste stroom bezoekers. Vandaag de dag bezoek je Meerssen ook voor de gezellige terrassen op de markt, de vele mooie winkels, het rijke culturele erfgoed, de eindeloze wandel- en fietsroutes en de prachtige natuur vol beekjes en bossen. Meerssen is een gebied vol rust en rumoer: van de ene kant een plek van bezinning en van de andere kant bruist het van de evenementen. Kom het beleven en ontdek het zelf. Welkom in Sfeervol Meerssen.

Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een:

Beleidsmedewerker Geluid & Milieu (m/v) 1,0 fte

wij/samen, vraag- en ontwikkelgericht, flexibel en professioneel

De organisatie

De gemeentelijke organisatie telt ca. 110 medewerkers, onder aansturing van een drietal afdelingshoofden (Bedrijfsvoering, Ruimte, Samenleving) en de algemeen directeur.
Wij zijn een kleine organisatie die de kwaliteit van het ambtelijk apparaat hoog in het vaandel heeft staan. Immers, de samenleving verandert continu en dat vraagt ook van ons de kwaliteit om te blijven veranderen. De kernwaarden van de organisatieontwikkeling zijn hierbij richtinggevend: wij/samen, klant-/vraaggericht, flexibel en professioneel.

Wat ga je doen?

  • Je ontwikkelt milieubeleid met name voor de thema's afval, geluid en bodem. Hierbij zorg je voor een goede balans tussen technologische en gedrag beïnvloedende oplossingen (denk ook aan de Omgevingswet!). Op korte termijn verwachten we van jou een aanpassing van het geluidsbeleidsplan.
  • Je zorgt voor de vertaling van beleid naar de uitvoering.
  • Je adviseert en voert regie met name op het gebied van afval, geluid en bodem bij onder meer projecten, bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen.
  • Je bent de contactpersoon voor diverse externe partijen.
  • Je vertegenwoordigt de gemeente in diverse overlegstructuren.
  • Je informeert en adviseert de portefeuillehouder van de afdeling Ruimte rondom college- en raadsvoorstellen en over relevante (beleids-)ontwikkelingen. College- en raadsvoorstellen stel je zelf op en we verwachten jouw aanwezigheid bij raadsvergaderingen en informatieavonden voor burgers en dergelijke.
  • Je neemt deel aan regionale netwerken en overleggen (de gemeente neemt o.a. deel aan de gemeenschappelijke regeling (GR) Geul en Maas).

Wat vragen wij?

Jij bent als beleidsadviseur verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid met name op het gebied van afval, geluid en bodem: een gecombineerde functie met veel ruimte voor eigen ontwikkeling! Je zorgt voor integrale afstemming van beleid en programma's met relevante beleidsterreinen. Je volgt nieuwe ontwikkelingen (in het bijzonder de Omgevingswet), ontwikkelt nieuw beleid en draagt de visie uit. Je hebt dus een breed inzicht en kennis van de relevante beleidsaspecten. Deze kennis heb je onder andere verkregen door een opleiding op (minimaal) Hbo-niveau en doordat jij ontwikkelingen in de vakgebieden actief bijhoudt.

Je hebt een stevige persoonlijkheid en weet deze te vertalen naar concrete resultaten. Je neemt graag initiatief, bent gericht op verandering, bent nauwkeurig en schakelt makkelijk met interne en externe partijen. Je pikt snel signalen op uit de organisatie en doorziet de impact ervan. Verder ben je een verbinder met draagvlak bij de betrokken medewerkers en management. Je hebt een resultaatgerichte en proactieve houding en bent flexibel. Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Tot slot kun je goed zelfstandig werken, maar bent ook in staat om in werk- en projectgroepen als teamplayer te opereren.

Er wordt een VOG gevraagd voor deze functie.

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft ben je bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente betrokken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing, de lijnen zijn kort en er heerst onderling een collegiale en welwillende sfeer.

De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. € 4.494,-- op basis van een fulltime dienstverband). Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen. Pensioenopbouw vindt plaats bij ABP. En verder kent de gemeente Meerssen uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Je kunt je werkweek flexibel indelen, jezelf ontwikkelen op persoonlijk vlak en voortdurend jouw kennis bijspijkeren.

Interesse?

Voor meer informatie over de positie en de procedure kun je contact opnemen met Bertine Jongerius (afdelingshoofd Ruimte) of Jaap Zomerplaag (beleidsmedewerker Ruimte), tel. 14 043. Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een motivatiebrief graag tegemoet. Kandidaten worden verzocht om vóór 24 september 2021 a.s. online via www.igom.nl te reageren. Richt je brief en CV aan:

Gemeente Meerssen
t.a.v. mw. I. Erdkamp
Postbus 90
6230 AB Meerssen

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 28 en 30 september 2021.

Voor meer informatie: www.meerssen.nl