Gemeente Meerssen | Vacature Beleidsmedewerker en beheerder Wegen en Infra (1,0 fte)

Nieuwsbericht Vacature Beleidsmedewerker en beheerder Wegen en Infra (1,0 fte)

Gepubliceerd op: 21 april 2022 16:30

Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen?
Voor de afdeling Ruimte op zoek naar een:

Beleidsmedewerker en beheerder Wegen en Infra (1,0 fte)

Vacature
Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker en beheerder Wegen en Infra ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, opstellen en implementeren van het beleid op het gebied van wegen, openbare verlichting, gladheidbestrijding en civiele kunstwerken. Tevens stel je beheerplannen op omtrent wegen, openbare verlichting, gladheidbestrijding en civiele kunstwerken en zorg je voor een evaluatie hiervan. Je werkt hierbij nauw samen met je collega's op het gebied van verkeer, groen en waterbeheer.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • Je draagt verantwoording, ook budgettair gezien voor de uitvoering eerdergenoemde beleids- en beheerstukken in de breedste zin van het woord.
 • Input leveren voor de planning-en-control cyclus.
 • Adviseren, zowel binnen als buiten projectteamverband, over beheer- en onderhoudsaspecten op het gebied van wegen, openbare verlichting en civiele kunstwerken.
 • Zorg dragen voor het aanbesteden, opdracht verstrekken, uitvoeren en bewaken van de voortgang van alle werkzaamheden en projecten voortkomend uit de eerder genoemde beheerplannen.
 • Onderhouden van contacten met portefeuillehouders, bewoners, bedrijven en andere belangenorganisaties en organiseert daarvoor indien nodig inloop- en informatieavonden.
 • Adviseren van portefeuillehouders en fungeren als intern en extern aanspreekpunt.
 • Afhandelen, onderzoeken en adviseren omtrent vragen en meldingen op het gebied van Wegen en Infra, in samenwerking met een collega binnen het taakveld Wegen en Infra.
 • Fungeren als aanspreekpunt en coördinator omtrent werkzaamheden nutsbedrijven en voor externe partijen zoals Arriva, Rijkswaterstaat, Provincie en overige overheidsinstantie.

Tevens ben je coördinator gladheidbestrijding en draai je gedurende de winterperiode met meerdere collega´s bij toerbeurt wachtdienst. Hier staat een vergoeding conform de cao voor gemeenten tegenover. Gemiddeld heb je in de periode november-april ca. 9 weken wachtdienst.

Wie ben jij?

Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau met bij voorkeur een aantal jaren ervaring in de hierboven genoemde werkzaamheden, met name op het gebied van beleid en beheer openbare ruimte.

Het werken binnen een gemeente vraagt om een goede politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Zoals beschreven fungeer je als aanspreekpunt voor diverse partijen en heb je een adviserende en coördinerende rol. Het is daarom in deze functie van belang dat je over communicatieve vaardigheden beschikt, zowel mondeling als schriftelijk.

Je houdt van een bepaalde mate van hectiek. Het werk is namelijk vaak ad hoc. Dat betekent dat je snel moet kunnen schakelen en overzicht weet te bewaren. Daarbij toon je zelfinitiatief, durf je verantwoordelijkheid te nemen en ben je stressbestendig. Tevens ben je pragmatisch en resultaatgericht.

Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en heeft ca. 19.000 inwoners en ruim 1.100 bedrijven die er ondernemen. Door het groene karakter, haar gunstige ligging en bereikbaarheid is de gemeente Meerssen een aantrekkelijke gemeente om te wonen én om te ondernemen.

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. Als Beleidsmedewerker en beheerder Wegen en Infra werk je binnen de afdeling Ruimte. Deze afdeling bestaat uit diverse clusters en jij zal deel uitmaken van de cluster Openbare Werken.

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft zijn de lijnen kort en ben je bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente betrokken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing en er heerst onderling een loyale, collegiale en welwillende sfeer. In jouw functie krijg je alle benodigde support die nodig is om je te bekwamen in het vakgebied.

 • De functie van beleidsmedewerker en beheerder Wegen en Infra is ingedeeld in functiefamilie Beleidsadvisering met bandbreedte D, schaal 10 (max. € 4.671,-- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 1 april 2022).
 • Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • Pensioenopbouw vindt plaats bij ABP.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: het flexibel indelen van de werkweek en diverse ontwikkelingsmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.

Sollicitatieprocedure

Interesse? We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV vóór 03 mei 2022 a.s. online via www.igom.nl in te dienen. Binnen 3 werkdagen na sluiting van de vacature ontvang je een reactie. Houd je alvast ruimte in de agenda vrij voor een eventuele eerste kennismaking in week 19.

Het eerste gesprek dient als kennismaking. We gaan in op jouw motivatie, drijfveren, persoonlijkheid, kennis en kunde. Daarnaast vertellen wij meer over de inhoud van de functie, de afdeling, de bedrijfscultuur, enz. Zodoende krijg jij ook meer beeld van het werk en de werkomgeving.

Na een eerste kennismaking kan er tweede gesprek ingepland worden waarbij we dieper op zaken in gaan. Soms wordt hierbij een assessment ingezet.

Blijkt er na deze gesprekken een match te zijn, dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. Hopelijk mogen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Frans Crijns (afdelingshoof Ruimte) via tel. 06-53237650. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (corporate recruiter) via tel. 06-46597963 terecht. Voor overige informatie kijk op deze website.