Nieuwsbericht Vacature beleidsmedewerker arbeidsvoorwaarden/rechtspositie (m/v)

Publicatiedatum: 21 november 2016 15.30 uur

Vacature
Aan de toegang tot het Limburgs heuvelland ligt Meerssen: een sfeervolle gemeente, met een rijke historie. De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en telt ca. 19.500 inwoners. De gemeentelijke organisatie telt 114 medewerkers, onder aansturing van een drietal afdelingshoofden. In het kader van de organisatieontwikkeling is de kwaliteit van het ambtelijk apparaat een belangrijk item. De samenleving verandert continu en dat vraagt ook van ambtenaren de kwaliteit om te blijven veranderen. De kernwaarden van de organisatieontwikkeling zijn hierbij richtinggevend voor het invullen van het vakmanschap en de aanpak voor de verdere kwaliteitsontwikkeling van de ambtelijke organisatie. Deze kernwaarden zijn wij/samen, klant-/vraaggericht, flexibel en professioneel. Als resultaatgerichte organisatie bieden wij interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak, daarnaast bieden wij veel ruimte voor initiatief en ontplooiing en hebben wij marktconforme- en flexibele arbeidsvoorwaarden.

Voor de afdeling Bedrijfsvoering, team P&O zijn we op zoek naar een:

Beleidsmedewerker arbeidsvoorwaarden/rechtspositie (m/v)

(0,8 – 1,0 fte)

Je functie

Wij zijn op zoek naar een medewerker die veel kennis en affiniteit heeft met de actuele wet- en regelgeving op het gebied van rechtspositie en de CAR-UWO. Binnen je functie ben je verantwoordelijk voor het implementeren van veranderingen die wettelijk worden voorgeschreven.

Je verwerkt arbeidsvoorwaardelijke aspecten in interne informatie en draagt proactief zorg voor het communiceren van wijzigingen in rechtspositie en arbeidsvoorwaarden. Je adviseert en ondersteunt het bestuur, de gemeentesecretaris en het MT over arbeidsvoorwaarden, rechtspositie en OR/GO-aangelegenheden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de APPA en de rechtspositie politieke ambtsdragers. Ook ben je contactpersoon voor externe partners zoals het UWV, ABP, Loyalis, e.d.

Binnen het team P&O ben je als eerste op de hoogte van aanstaande veranderingen en mogelijke wijzigingen en ben je de vraagbaak voor je collega's als het gaat over rechtspositie.

Je bagage

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van HR/juridisch. Je hebt veel affiniteit met wet- en regelgeving. Je beschikt over kennis en enige jaren ervaring op het gebied van rechtspositie en arbeidsvoorwaarden en je hebt inzicht in medezeggenschapsvraagstukken en processen.

Verder heb je goed ontwikkelde schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden. Je bent proactief,  nauwgezet, een teamplayer en hebt een flexibele instelling.

Tot slot is het een pre als je ervaring hebt opgedaan bij een gemeentelijke overheid.

Ons aanbod

Een tijdelijke functie voor de duur van een jaar. Voor 32 tot 40 uren per week incl. ADV. Bij goed functioneren volgt een vaste aanstelling. De functie is ingedeeld in de functiefamilie beleidsadvisering met bandbreedte E, gewaardeerd in schaal 9, (minimum € 2.517,- tot maximum € 3.697,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband) salarispeil per 1 januari 2016. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Vacatures
Verdere informatie

Heeft deze advertentie je belangstelling solliciteer dan vóór 5 december 2016 online via www.igom.nl  en richt je brief en CV aan Gemeente Meerssen, tav Ingrid Erdkamp, Postbus 90, 6230 AB Meerssen.

Heb je behoefte aan meer informatie neem dan contact op met Bert Nijssen, afdelingshoofd Bedrijfsvoering of Lydia Wijnands, beleidsadviseur P&O, tel. 14043.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag- en vrijdagmorgen 15 en 16 december en op maandagmorgen 19 december 2016.