Gemeente Meerssen | Vacature Beleidsadviseur Informatievoorziening

Nieuwsbericht Vacature Beleidsadviseur Informatievoorziening

Gepubliceerd op: 21 december 2021 14:30

vacature
De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en heeft ca. 19.000 inwoners en ruim 1.100 bedrijven die er ondernemen. Door het groene karakter, haar gunstige ligging en bereikbaarheid is de gemeente Meerssen een aantrekkelijke gemeente om te wonen én om te ondernemen.

Als bezoeker van de gemeente Meerssen val je van de ene verrassing in de andere. Het begint al bij de prachtige monumentale Basiliek in hartje Meerssen, onverwacht omvangrijk en wonderbaarlijk. De wonderen die zich hier voltrokken, brachten pelgrims van heinde en verre. Vandaag de dag bezoek je Meerssen ook voor de gezellige terrassen op de sfeervolle Markt, het gevarieerde winkelaanbod, het rijke culturele erfgoed, de eindeloze wandel- en fietsroutes en de prachtige natuur vol beekjes en bossen en het vele verborgen moois. Meerssen is een gebied vol rust en rumoer: van de ene kant een plek van bezinning en van de andere kant bruist het van de evenementen. Kom het beleven en ontdek het zelf. Welkom in Sfeervol Meerssen.

Voor de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een:

Beleidsadviseur Informatievoorziening (1 fte)


Context

De ontwikkelingen op het vlak van digitalisering en informatievoorziening gaan snel. De gemeente Meerssen heeft enkele jaren geleden het groeitraject naar een 100% digitale organisatie ingezet. De basis daarvoor is het organisatie-brede zaaksysteem (Djuma). Onze volgende stap is met name de verdere doorontwikkeling van diverse vak-applicaties en workflow-systemen naar volwaardige digitale archivering. Ook de ontwikkeling van een E-depot moet nog verder vorm krijgen.

Doelstelling

Als beleidsadviseur informatiebeheer richt jij je op het inrichten en verbeteren van de informatiehuishouding. Je neemt de organisatie mee op het gebied van documentaire informatievoorziening (DIV), informatiebeheer en archivering. Voor de hele organisatie zorg jij er voor dat alle informatie vindbaar en benaderbaar is en conform de archiefwet wordt opgeslagen.

Wat ga je doen?

 • Je signaleert ontwikkelingen op het gebied van documentaire informatievoorziening, informatiebeheer en archivering en bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het beleid op deze gebieden binnen de gemeentelijke organisatie.
 • Je adviseert procesverantwoordelijken en managers binnen de hele organisatie over de inrichting van de (digitale) informatievoorziening. Ter ondersteuning hiervan ontwikkel je processen, werkwijzen en instructies voor de wijze van archiveren (opslaan, bewaren, vernietigen).
 • Het informatiebeheerplan, de archiefverordening, het besluit informatiebeheer en het handboek vervanging vallen onder jouw verantwoordelijkheden.
 • Je initieert steekproefsgewijze controles, signaleert tekortkomingen, doet verbetervoorstellen en implementeert deze.
 • Je bent eerste aanspreekpunt voor de gemeentearchivaris, de archiefinspecteur en bent verantwoordelijk voor de verbeterpunten vanuit de audits.
 • Je werkt samen met de functioneel beheerder van het zaaksysteem bij het ondersteunen van de proceseigenaren voor het optimaliseren van de werkprocessen van het zaakgericht werken.
 • Je stimuleert de bewustwording van medewerkers binnen de organisatie inzake het belang van juiste en zorgvuldige archivering, adviseert ter zake en draagt (mede) zorg voor interne opleidingen en instructie.
 • Je participeert in projecten m.b.t. inrichten van de informatievoorziening in de organisatie.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent een stevige adviseur, met een goed oog voor verhoudingen en verantwoordelijkheden.
 • Je kunt bij vraagstukken goed boven de materie uitstijgen en pragmatisch bijdragen aan structurele verbeteringen.
 • Je bent procesgericht, analytisch en communicatief vaardig.
 • Je weet anderen te overtuigen en gelijktijdig breed draagvlak te creëren en een goede relatie op te bouwen.
 • Je hebt uiteraard een afgeronde relevante HBO-opleiding.
 • Je ervaring op het vakgebied binnen een gemeentelijke organisatie en aanvullende vakgerichte opleidingen (bijvoorbeeld SOD2) zijn een pré.
 • Je bent bereid je verder op het vakgebied te (blijven) bekwamen door het volgen van relevante aanvullende opleidingen, te participeren in netwerken, etc.

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft zijn de lijnen kort en ben je bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente betrokken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing en er heerst onderling een loyale, collegiale en welwillende sfeer.

De functie beleidsadviseur informatievoorziening is nieuw en nog in ontwikkeling. Hiermee dagen wij je uit deze samen met ons vorm te geven. De functie is daarom indicatief ingedeeld in schaal 9 (max. € 4.048,-- op basis van een fulltime dienstverband). Definitieve functiewaardering maakt onderdeel uit van het ontwikkeltraject.

Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen. Pensioenopbouw vindt plaats bij ABP. En verder kent de gemeente Meerssen uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Je kunt je werkweek flexibel indelen, jezelf ontwikkelen op persoonlijk vlak en voortdurend jouw kennis bijspijkeren. In deze nieuwe functie krijg je alle benodigde support die nodig is om je te bekwamen in het vakgebied.

Interesse?

Voor meer informatie over de positie en de procedure kun je, na 2 januari a.s. contact opnemen met Maurice Gorissen (afdelingshoofd Bedrijfsvoering), telnr. 14 043. Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een motivatiebrief graag tegemoet. Kandidaten worden verzocht om uiterlijk 16 januari a.s. online via www.igom.nl te reageren.

Richt je brief en c.v. aan:

Gemeente Meerssen
t.a.v. Afdeling Bedrijfsvoering/P&O, mw. I. Erdkamp
Postbus 90
6230 AB Meerssen

Voor meer informatie: www.meerssen.nl