Gemeente Meerssen | Vacature afstudeerstage 'Vertaling verordening maatschappelijke ondersteuning'

Nieuwsbericht Vacature afstudeerstage 'Vertaling verordening maatschappelijke ondersteuning'

Gepubliceerd op: 01 november 2023 08:30

Stagiair
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Wij zoeken een stagiair voor een: 

Afstudeerstage: Vertaling verordening maatschappelijke ondersteuning


Dankzij jou wordt de Wmo-verordening begrijpelijk voor alle (kwetsbare) inwoners van de gemeente Meerssen!

Wat ga je doen?

De verordening maatschappelijke ondersteuning (Wmo-verordening) is bedoeld om inwoners duidelijk te maken hoe ze hulp en ondersteuning kunnen vragen en wat daarbij de voorwaarden, rechten en plichten zijn. Het gaat hier om ondersteuning aan kwetsbare inwoners waarbij het doel is deze inwoners zolang mogelijk en zoveel mogelijk zelfredzaam te laten zijn en ze te laten participeren in de samenleving.

Een verordening is een juridisch stuk. Dat is niet voor iedereen even goed te begrijpen. Toch is het belangrijk dat inwoners en zeker onze kwetsbare inwoners weten waar ze terecht kunnen met vragen over de Wmo, hoe de procedure werkt en wat eventuele rechten en plichten zijn.

Tijdens deze afstudeerstage ga je aan de slag met het 'vertalen' van de Wmo-verordening. Het is een uitdaging om van een juridisch stuk een vertaling te maken die voor alle (kwetsbare) inwoners, en in het bijzondere mensen met dementie, gemakkelijk te begrijpen is. Het moet begrijpelijk zijn op inhoud en vorm, maar ook nog steeds juridisch kloppen. Het einddoel/-product is een communicatiemiddel waarin de Wmo-verordening begrijpelijk en gemakkelijk voor de inwoners wordt uitgelegd zodat zij niet het juridische document hoeven door te spitten.

Uiteraard word je begeleid door een vaste collega die je zal helpen de juiste lijntjes uit te zetten.

Duur en omvang stage

We gaan uit van een afstudeerperiode van februari – juni. Maar... we zijn flexibel! De specifieke startdatum en het aantal maanden kan in overleg worden afgestemd. We verzoeken je om bij de sollicitatie aan te geven voor hoeveel/welke maanden en uren per week je een afstudeerstage zoekt.

Dit ben jij ...

  • Jij volgt momenteel een relevante Hbo-opleiding en zit in het laatste leerjaar.
  • Je bent in staat je in de materie en de doelgroepen te verdiepen.
  • Jij bent bewust van het feit dat je werkt in een politieke omgeving en handelt integer.
  • Je kunt zowel zelfstandig als ook samen werken binnen de opdracht.

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. Hier werken in totaal ongeveer 130 medewerkers.

De opdracht lig binnen de afdeling Samenleving. Deze afdeling houdt zich onder andere bezig met het sociaal domein. Binnen het sociaal domein hebben gemeenten verantwoordelijkheden in de zorg en ondersteuning aan hun inwoners. Op het gebied van zorg, participatie en zelfredzaamheid, werk en jeugdhulp.

Wat biedt de gemeente Meerssen?

  • Begeleiding waarbij jouw ontwikkeling voorop staat. Daar zijn stages immers voor!
  • Een gezellige sfeer met collega's die altijd bereid zijn om je ergens bij te helpen.
  • Veel waardering voor jouw inzet. Dit uiten we in complimenten, maar natuurlijk ook met een stagevergoeding van minimaal € 350,- bruto per maand (bij een fulltime stage). Maar... dit bedrag wordt mogelijk met ingang van 2024 verhoogd!
  • Een organisatie met korte lijnen, ook met het gemeentebestuur. Zo krijg je zaken snel geregeld.
  • Een werklocatie op loopafstand van het openbaar vervoer en in een gezellig centrum.

Sollicitatieprocedure

We nodigen je van harte uit om je CV uiterlijk 19 november a.s. online via www.igom.nl in te dienen. Wij vragen je om naast een recent CV ook extra informatie te verstrekken met betrekking tot je opleiding, je stageperiode, het aantal uren/dagen en motivatie voor deze stage.

Binnen 5 werkdagen na sluiting van de vacature ontvang je een reactie. Houd je alvast ruimte in de agenda vrij voor een eventueel gesprek op 27 of 30 november a.s.?

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze stage? Neem dan contact op met Claudia Lones (Beleidsmedewerker Welzijn & Maatschappij) via 06-15018277. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (recruiter) via 06-46597963 terecht. Kijk voor overige informatie op www.meerssen.nl