Nieuwsbericht Vacature Adviseur arbeidsvoorwaarden/rechtspositie (m/v) (0,8 fte)

Publicatiedatum: 07 november 2017 14.30 uur

Vacature
Aan de toegang tot het Limburgs heuvelland ligt Meerssen: een sfeervolle gemeente, met een rijke historie. De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en telt ca. 19.500 inwoners. De gemeentelijke organisatie telt 116 medewerkers, onder aansturing van een drietal afdelingshoofden. In het kader van de organisatieontwikkeling is de kwaliteit van het ambtelijk apparaat een belangrijk item. De samenleving verandert continu en dat vraagt ook van ambtenaren de kwaliteit om te blijven veranderen.De kernwaarden van de organisatieontwikkeling zijn hierbij richtinggevend voor het invullen van het vakmanschap en de aanpak voor de verdere kwaliteitsontwikkeling van de ambtelijke organisatie. Deze kernwaarden zijn wij/samen, klant-/vraaggericht, flexibel en professioneel. Als resultaatgerichte organisatie bieden wij interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak, daarnaast bieden wij veel ruimte voor initiatief en ontplooiing en hebben wij marktconforme- en flexibele arbeidsvoorwaarden. Voor de afdeling Bedrijfsvoering, team P&O zijn we op zoek naar een:

Adviseur arbeidsvoorwaarden/rechtspositie (m/v) (0,8 fte)

Je functie

Wij zijn op zoek naar een medewerker die veel kennis en affiniteit heeft met de actuele wet- en regelgeving op het gebied van rechtspositie en de CAR-UWO. Binnen je functie ben je verantwoordelijk voor het implementeren van veranderingen die wettelijk worden voorgeschreven.
Je verwerkt arbeidsvoorwaardelijke aspecten in interne informatie en draagt proactief zorg voor het communiceren van wijzigingen in rechtspositie en arbeidsvoorwaarden. Je adviseert en ondersteunt het bestuur, de gemeentesecretaris en het MT over arbeidsvoorwaarden, rechtspositie en OR/GO-aangelegenheden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de APPA en de rechtspositie politieke ambtsdragers. Ook ben je contactpersoon voor externe partners zoals het UWV, ABP, Loyalis, e.d.
Binnen het team P&O ben je als eerste op de hoogte van aanstaande veranderingen en mogelijke wijzigingen en ben je de vraagbaak voor je collega's als het gaat over rechtspositie.

Je bagage

Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau en bij voorkeur een juridische opleiding op het gebied van arbeidsrecht. Daarnaast heb je affiniteit met HR en financiën. Je hebt enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie. Verder heb je goed ontwikkelde schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden. Je bent proactief,  nauwgezet, een teamplayer en hebt een flexibele instelling. Tot slot is het een pre als je ervaring hebt opgedaan bij een gemeentelijke overheid.

Ons aanbod

Een tijdelijke functie voor de duur van een jaar. Voor 32 uren per week incl. ADV. Bij goed functioneren volgt een vaste aanstelling. De functie is ingedeeld in de functiefamilie beleidsadvisering met bandbreedte D, gewaardeerd in schaal 10, (minimum € 2.795,-- tot maximum € 4.225,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband) salarispeil per 1 januari 2018. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Verdere informatie

Heeft deze advertentie je belangstelling solliciteer dan vóór 20 november a.s. online via www.igom.nl en richt je brief en CV aan:

Gemeente Meerssen
t.a.v. mw. Ingrid Erdkamp
Postbus 90
6230 AB Meerssen

Heb je behoefte aan meer informatie neem dan contact op met de heer Bert Nijssen, afdelingshoofd Bedrijfsvoering of beleidsadviseur P&O, Lydia Wijnands, telefoon 14 043.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 27 en 28 november.
Voor deze functie wordt een VOG gevraagd.