Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Update werkzaamheden Overkluizing Watervalderbeek en inloopavond 13 januari

Gepubliceerd op: 19 december 2019 10:30

Overkluizing Watervalderbeek
Achter de panden Stationstraat 1 t/m 17 (oneven) in Meerssen loopt ondergronds de Watervalderbeek. Bij inspectie constateerde de gemeente dat de overkluizing in slechte staat verkeerde. Op korte termijn was renovatie nodig en wordt een gedeeltelijke verlegging van het ondergrondse beek gerealiseerd via de Stationstraat. De werkzaamheden zijn in oktober van start gegaan met fase 1: de renovatie van de overkluizing van de Watervalderbeek. Deze is afgelopen week helemaal afgerond. Fase 2 start in de loop van januari. Op maandagavond 13 januari is er een inloopavond in het gemeentelijke KCC.

Fase 1 afgerond

Deze week zijn de werkzaamheden van fase 1 helemaal afgerond. In de afgelopen periode brachten we een nieuwe buis aan in de overkluizing van de Watervalderbeek. Daarnaast is de oude koker verstevigd, zodat deze weer voldoet. De overkluizing is inmiddels weer in werking. Dat kunt u zien aan de bovengrondse stroom van een aftakking van de beek aan de Stationstraat. Deze heeft tot voor kort droog gestaan ivm de werkzaamheden. Nu stroomt er weer water.

Pompen blijven staan

De pompen blijven staan totdat fase 2 (aanleg nieuw ondergronds beektracé door de Stationstraat) klaar is (april-mei). De nieuwe buis in de overkluizing is namelijk kleiner dan de oude buis. Daarom moeten we een nieuwe buis aanleggen door de Stationstraat om dezelfde hoeveelheid water te kunnen afvoeren. In geval van flinke neerslag zorgen de pompen ervoor dat het overtollige water kan worden omgepompt. De pompen worden sinds deze week allemaal elektrisch aangedreven. Mocht de stroom uitvallen, dan zorgt een noodaggregaat ervoor dat er altijd water kan worden afgepompt.

Onverwachte situaties

De weg naar voltooiing van fase 1 is niet zonder hobbels gegaan. Onverwachte situaties hebben ertoe geleid dat de uitvoering langer duurde dan we vooraf hadden voorzien. Zo was de hoeveelheid holle ruimtes buiten de koker van de Watervalderbeek groter dan we hadden voorzien en bevonden deze zich ook op plaatsen waar we het niet hadden verwacht. Een onbekende riolering zorgde voor nog meer vertraging. Daarnaast moesten er goede keuzes worden gemaakt om de situatie zo snel mogelijk én zo degelijk mogelijk te repareren.

TV uitzending

Vanaf zondag 22 december kunt u op Meer TV (en www.meervandaag,nl) een speciale uitzending zien over de overkluizing Watervalderbeek. U kunt de uitzending hieronder ook al bekijken.

TV-uitzending Meer Vandaag over werkzaamheden overkluizing Watervalderbeek

TV uitzending over de werkzaamheden aan de overkluizing Watervalderbeek

Start fase 2: Inloopavond 13 januari

In de loop van januari starten wij met fase 2. Op maandag 13 januari is er van 19.00-21.00 uur een inloopavond in het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC). U kunt dan gewoon binnenlopen met al uw vragen.

Wij danken u hartelijk voor uw begrip, geduld en meedenken in de afgelopen maanden en wensen u hele fijne feestdagen toe.