Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Update werkzaamheden Meerssen-centrum Overkluizing Watervalderbeek

Gepubliceerd op: 11 oktober 2019 13:05

Luchtfoto
Achter de panden Stationstraat 1 t/m 17 (oneven) in Meerssen loopt ondergronds de Watervalderbeek. Bij recente inspectie heeft de gemeente geconstateerd, dat de overkluizing in slechte staat verkeert. Op korte termijn is renovatie nodig en een gedeeltelijke verlegging van het ondergrondse beek via de Stationstraat. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. We willen de werkzaamheden namelijk vóór het seizoen van (mogelijk) extreme neerslag kunnen afronden. De werkzaamheden zullen langere tijd (t/m maart 2020) gevolgen hebben voor bewoners, ondernemers en bezoekers in Meerssen-Centrum. Het centrum van Meerssen blijft echter gewoon bereikbaar voor iedereen!

Wat is er tot nu toe gedaan?

De aannemer is afgelopen maandag begonnen met voorbereidende werkzaamheden en het inrichten van het werkterrein. Onderaan de Beekstraat worden komende week de pompinstallaties geplaatst. Hierdoor is één rijstrook beschikbaar. Er zijn verkeerslichten geplaatst op de Stationstraat, Bunderstraat, Beekstraat en Gasthuisstraat. Verkeersregelaars begeleiden de eerste dagen het verkeer om hen te laten wennen aan de nieuwe tijdelijke situatie.

Werkzaamheden en overlast komende week

Op maandag 14 oktober, dinsdag 15 oktober en woensdag 16 oktober is de kruising Gasthuisstraat-Beekstraat dicht in verband met het plaatsen en aansluiten van de pompeninstallaties. Daarnaast zal er de hele volgende week overlast zijn van verkeer op de Markt en de Stationstraat in verband met de aanvoer en het leggen van buizen.

Meevaller

De afgelopen weken heeft het bouwteam stug doorgewerkt en de plannen steeds verder verfijnd. We proberen waar mogelijk op allerlei manieren de overlast zoveel mogelijk te beperken. Het bouwteam gaat nu bijvoorbeeld gebruikmaken van een andere (flexibele) buis die in de overkluizing wordt geschoven. Daardoor kan de buis vanaf de andere kant van de overkluizing (bij achterzijde Stationstraat 17) worden ingeschoven. Dit heeft als voordeel dat de kruising Gasthuisstraat-Beekstraat – in tegenstelling tot eerder bericht – in deze fase slechts drie dagen dicht gaat voor alle verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen altijd door. De rest van de tijd wordt het verkeer geregeld met verkeerslichten.

Meer informatie

Meer informatie vindt u de projectpagina op deze website.