Gemeente Meerssen | Update werkzaamheden Korte Raarberg Meerssen

Nieuwsbericht Update werkzaamheden Korte Raarberg Meerssen

Gepubliceerd op: 03 juli 2020 10:35

Korte Raarberg
De werkzaamheden aan de Korte Raarberg vorderen gestaag. Het onderste gedeelte van de Korte Raarberg is inmiddels voorzien van bestrating én bereikbaar. Het straatwerk is gelegd tot en met huisnummer 35 (net voor de buffer). In het tweede gedeelte van het werkvak is het plaatsen van de middengoot bijna gereed.

Buffer

De buffer die langs de Korte Raarberg ligt, is aangepast. Deze buffer vangt overtollig water op uit De Damiaan en voert deze vertraagd af naar de riolering van de Korte Raarberg.

Planning Korte Raarberg

Werkvak van huisnummer 40 tot zijweg Korte Raarberg
Met ingang van maandag 6 juli breken we het volgende werkvak open. Dit werkvak loopt tot de zijweg van de Korte Raarberg. Het aanbrengen van de goot én het aanbrengen van de nieuwe bestrating is voor de bouwvak gereed.

Werkvak zijweg Korte Raarberg
Na de bouwvak breken we de zijweg van de Korte Raarberg open. Bij de aanleg van de zijweg houden we rekening met de aanpassing van de straatverlichting.

Werkvak vanaf zijweg Korte Raarberg tot aansluiting Lange Raarberg
Met ingang van maandag 24 augustus breken we het laatste gedeelte van de Korte Raarberg open en voorzien dit van een nieuwe regenwaterafvoer en bestrating. 

Bouwvakantie (25 juli t/m 16 augustus)

Tijdens de bouwvakantie stellen we de gehele Korte Raarberg open voor bewoners en bezoekers. De afsluitingsborden laten we nog staan om zo weinig mogelijk verkeer over het nieuwe straatwerk te laten rijden. De vuilophaaldiensten verlopen tijdens de bouwvakantie regulier.