Nieuwsbericht Update werkzaamheden bergbezinkbassin Rothem

Publicatiedatum: 24 november 2017 10.20 uur

Het werk aan en rondom het nieuwe bergbezinkbassin in Rothem vordert. Naar verwachting levert Avenue2 het werk voor de feestdagen op. Wat staat er tot die tijd nog te gebeuren?

Rotonde Witte Hoek

Afsluiting fietspad Maastrichterweg

Het meeste rioolwerk voor het aansluiten van het bergbezinkbassin op het rioolstelsel van de gemeente Meerssen zit erop. Buiten het werkterrein is er nog één rioolklus te doen: in het fietspad langs de Maastrichterweg.

Het fietspad langs de Maastrichterweg is aan de kant van het werkterrein permanent afgesloten tijdens de werkzaamheden. Voor het resterende rioolwerk (dat start op vrijdag 24 november) is ook het fietspad aan de andere kant afgesloten. Dit duurt naar verwachting ongeveer een week. Het (brom)fietsverkeer wordt ter plekke omgeleid.

Herinrichting Witte Hoek

Asfaltwerk
Van dinsdag 21 november t/m donderdag 23 november werden er asfaltwerkzaamheden uitgevoerd op rotonde Witte Hoek. Daarom was de rotonde afgesloten voor autoverkeer. Inmiddels is de rotonde weer open. Let op! De rotonde is opnieuw ingericht. Dat houdt in dat de wegmarkeringen anders zijn dan voorheen. In de nieuwe situatie hebben fietsers voorrang en rijdt bromverkeer op de autorijbaan.

Nieuwe bestrating
Het fietspad rondom de rotonde voorziet Avenue2 van nieuwe bestrating. Dit werk wordt in etappes uitgevoerd. Fietsers moeten tot eind november rekening houden met enige hinder. Onderaan de Klinkenberg is de voetgangersoversteek opnieuw bestraat. Dit werk is afgerond. Verder blijven de stoepen zoals ze zijn.

Werkzaamheden rondom het bassin

Binnen het werkterrein vinden de komende weken nog verschillende werkzaamheden plaats. Zo legt Avenue2 riool aan rondom het bassin en worden er voorzieningen in het bassin aangebracht en getest. Denk daarbij aan de pompinstallatie en bijvoorbeeld het spoelsysteem.

Aanleg tijdelijk fietspad en parkeerterrein

Het fietspad langs de Maastrichterweg (richting Meerssen) was onderdeel van het werkterrein en daardoor niet te gebruiken tijdens de werkzaamheden. Als het werk aan het bergbezinkbassin gereed is, wordt het terrein aangevuld met grond. Daarna legt Avenue2, op dezelfde plek als voorheen, een (tijdelijk) fietspad aan.

Daarnaast wordt er een tijdelijke parkeerplaats gerealiseerd, op dezelfde plek als waar voorheen een parkeerplaats lag. Verder levert Avenue2 het terrein braak op. In de toekomst voorziet de gemeente Meerssen het terrein bovenop het nieuwe bergbezinkbassin van een nieuwe inrichting.

Lees meer over de aanleg van het bergbezinkbassin op de website van A2 Maastricht: www.a2maastricht.nl/bergbezinkbassinrothem.

Fotografie: Fred Berghmans