Gemeente Meerssen | Uitreiking Peuter Beweegbox bij Kinderdagverblijf Lindenburcht

Nieuwsbericht Uitreiking Peuter Beweegbox bij Kinderdagverblijf Lindenburcht

Gepubliceerd op: 01 april 2021 13:50

Kinderdagverblijf Lindenburcht in Bunde mocht vandaag de eerste Peuter Beweegbox in ontvangst nemen van wethouder Wim Kemp. Zij ontvingen een box waar alles in zit om genoeg beweegtussendoortjes te doen met de jongste kinderen op de kinderopvang en peuterspeelzaal. Want bewegen is juist in deze coronatijd extra belangrijk voor kinderen.

Peuter Beweegbox

De gevolgen van de coronamaatregelen zijn namelijk ook zichtbaar in het leefstijlgedrag van kinderen. Dat blijkt uit de COLC-studie die door COACH in het Maastricht UMC+ werd gedaan. Daarin is o.a. te zien dat kinderen door de coronamaatregelen minder vaak aan de beweegnorm van 60 minuten bewegen per dag voldoen. Maar ook voor corona, zagen we dat kinderen lang niet altijd een uur per dag bewegen halen.

Peuter Beweegbox

Daarom staken JOGG Heuvelland & Maastricht, Rabobank, IKEA Heerlen en Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht de handen ineen en ontwikkelden de Peuter Beweegbox. De box bevat een rad waaraan kinderen kunnen draaien en zo een beweegspel selecteren om te gaan doen. De spullen voor de spellen zitten allemaal in de box. Het zijn echt 'beweegtussendoortjes', ze kosten niet veel tijd!

Wethouder Kemp: "De Peuter Beweegbox sluit naadloos aan op de ambities beschreven in het Sportakkoord Meerssen. Namelijk dat kinderen in de gemeente Meerssen kunnen opgroeien en zich ontwikkelen in een gezonde omgeving vol mogelijkheden om te sporten en bewegen. Jong geleerd is immer oud gedaan."