Nieuwsbericht U kunt weer startersleningen aanvragen

Publicatiedatum: 11 april 2017 12.15 uur

In 2013 stelde de gemeenteraad een verordening voor Startersleningen vast. De verordening biedt starters op de woningmarkt de mogelijkheid om via een aanvullende hypotheek de aanschaf van hun eerste woning mogelijk te maken. In september 2016 had de gemeente 20 aanvragen voor Startersleningen gehonoreerd en was het budget op.

Weer budget beschikbaar

Inmiddels is er weer budget beschikbaar door een herijking van de trekkingsrechten. Dit is het budget dat de Provincie Limburg beschikbaar stelt aan de gemeente Meerssen als aandeel in de Startersleningen. U kunt dus weer een aanvraag voor een Starterslening indienen. De gemeente Meerssen kan Startersleningen verstrekken, totdat het beschikbare budget op is. Er is ruimte voor ca. 10 nieuwe aanvragen.

Vragen?

Meer informatie over Startersleningen kunt u vinden op deze gemeentelijke website. U kunt ook contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC) via telefoon 14 043 of e-mail: info@meerssen.nl. Bij vragen over uw financieringsmogelijkheden moet u contact opnemen met uw financieel adviseur.