Gemeente Meerssen | Twee nieuwe zonnecentrales van EMEC: meld u aan!

Nieuwsbericht Twee nieuwe zonnecentrales van EMEC: meld u aan!

Gepubliceerd op: 14 april 2022 15:35

Zonnecentrale in Ulestraten
Meerssen krijgt in 2022 twee nieuwe zonnecentrales gefinancierd door inwoners van Meerssen. Op het dak van kwekerij Marnis Bunde komt de tweede zonnecentrale nadat er al een geopend is in 2021. Beide centrales, samen goed voor 400 panelen, leveren per jaar 130.000kWh genoeg stroom voor gemiddeld 40 gezinnen. Daarnaast komt er na Meerssen-centrum, Geulle en Bunde ook dit jaar nog een zonnecentrale in Ulestraten. De gymzaal aan de Kasteelstraat kan 104 panelen herbergen en wordt samen met bewoners vol gelegd. EMEC zoekt nog een paar deelnemers die mee willen doen aan de zonnecentrales om zo de noodzakelijke vergroening van onze energieopwekking te stimuleren.

Inschrijven

Dus vindt u ook dat we minder gas moeten gebruiken en meer naar elektrisch moeten overschakelen én dat die stroom dan wel groen moet zijn: neem dan actie en schrijf u in voor deelname bij EMEC.

Alle informatie vindt u op de website van EMEC onder de link: https://www.emec.nu/index.php/zonnecentrales/zonnecentrale-Ulestraten. Er is nog voor een beperkt aantal mensen ruimte. De projecten gaan sowieso door als de SCE subsidie verleend wordt.

Leg zelf panelen op uw dak, altijd de beste oplossing. Of investeer mee in zonnecentrales van de coöperatie en vergroen zo uw eigen gebruik. De investering levert ook nog een rendement van 4,5% op.

Op zoek naar grotere daken

EMEC is altijd op zoek naar daken, het liefst de wat grotere daken (>500m2) Met elke kern in Meerssen één centrale zijn we goed op weg, maar redden we het natuurlijk niet. EMEC wil zo veel mogelijk daken gebruikten, voordat we zonneweides aanleggen. Vandaar ook de oproep van EMEC aan ondernemers met grote daken, zoals op Weerterveld: neem actie! Leg zelf panelen op uw daken of stel uw dak beschikbaar voor de energie coöperatie die uw dak vol legt met panelen door lokale investering van inwoners uit de buurt.