Nieuwsbericht Trillen damwandplanken bergbezinkbassin Rothem

Publicatiedatum: 13 september 2017 12.20 uur

Rothem
Sinds 21 augustus realiseert Avenue2 - in opdracht van de gemeente Meerssen - een bergbezinkbassin bij rotonde Witte Hoek in Rothem. Afgelopen weken heeft Avenue2 het werkterrein vrijgemaakt en ingericht. Dinsdag 12 september is de aanleg van de bouwkuip begonnen. Daarvoor worden damwandplanken in de grond getrild. Als alles volgens planning verloopt, duren de trilwerkzaamheden één week. Bij werkzaamheden in de ondergrond zijn tegenvallers niet uitgesloten, dan kan het zijn dat het intrillen uitloopt.

Hinder voor omwonenden

Omwonenden kunnen geluidshinder ervaren door de inzet van machines en materieel. Daarnaast kunnen in de directe omgeving van het werk lichte trillingen binnenshuis merkbaar zijn door rammelende koffiekopjes of rinkelend glaswerk. Avenue2 werkt op weekdagen van 7.00 tot 19.00 uur. Als de planning in het gedrang komt, is het mogelijk dat er ook in de avonduren of in het weekend doorgewerkt wordt.

Ontgraven bouwkuip

Na het intrillen van de damwandplanken volgt het ontgraven van de bouwkuip en begint de daadwerkelijke bouw van het bergbezinkbassin.

Lees meer op de website van A2 Maastricht.