Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Treinstations Meerssen en Bunde: Weesfietsen worden opgeruimd

Gepubliceerd op: 06 september 2019 09:20

fietsen
Meerssen wil graag een mooie en gastvrije gemeente zijn voor inwoners en bezoekers. Dagjesmensen die onze gemeente aandoen, maken bijvoorbeeld vaak gebruik van de trein. De stations zijn dan dé entree van onze sfeervolle gemeente.  We willen onze stations graag netjes houden voor bezoekers én inwoners.

Op dit moment worden er vaak fietsen voor langere tijd gestald, waardoor deze fietsen weesfiets/ wrak worden. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft daarom besloten dat er op station Meerssen en station Bunde géén fietsen meer onafgebroken gestald mogen staan. Deze weesfietsen worden verwijderd.

Staat uw fiets op het station en voldoet deze aan de omschrijving 'weesfiets'?

Dan krijgt u een label aan uw fiets. Hierop staat:  'Attentie! Weesfiets, maximale stallingsduur van 14 dagen. Fietsen die langer dan 14 dagen ongebruikt gestald staan, worden door de Gemeente verwijderd.' De tekst staat tevens in het Engels vermeld.

Wat is een weesfiets?

Een weesfiets ziet er uit als een fiets die niet gebruikt wordt. De fiets heeft veel vogelontlasting op zich, vertoont roestvorming, spinnenwebben, afval op en rond de fiets of is een wrak (hierbij ontbreken onderdelen als wiel, stuur, zadel).

Is uw fiets verwijderd?

Dan kunt u uw fiets ophalen bij het fietsdepot Maastricht, Sint Gerardusweg 39 in Maastricht.
Openingstijden: maandag van 13.00-17.00 uur en donderdag 15.30-16.30 uur.