Gemeente Meerssen | Tijdelijke vacature Adviseur/Projectleider Doorontwikkeling I&A

Nieuwsbericht Tijdelijke vacature Adviseur/Projectleider Doorontwikkeling I&A

Gepubliceerd op: 23 september 2022 17:00

Vacature tijdelijk

Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen?

Voor de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een:

Adviseur/Projectleider doorontwikkeling I&A (tijdelijk)


Aantal fte: 1,0 fte / 36-40 uur
Startdatum: zo snel mogelijk.
Duur: 6 maanden, met optie tot verlenging.

Wat ga je doen?

Gemeente Meerssen is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Momenteel zitten we midden in een revitaliseringstraject en hierin nemen ook doorontwikkeling van onze digitalisering/automatisering mee. Bedrijfsprocessen mogen opnieuw tegen het licht worden gehouden: voldoet alles nog aan de behoefte van de organisatie en medewerkers? Het digitaal en tijd-/plaats onafhankelijk werken wordt steeds belangrijker en de mogelijkheden hierin willen we dan ook maximaal benutten.

Tevens gaan op korte termijn enkele mensen met (vroeg)pensioen. Dit creëert een natuurlijk moment om de huidige invulling van de clusters en werkwijze op het gebied van informatisering, automatisering en digitalisering onder de loep te nemen; met oog voor de toekomst.

Momenteel is er al een eerste inventarisatie gedaan naar de huidige stand van zaken voor een businesscase omtrent (her)inrichting I&A. Ook is in onze ICT nota 2020-2025 ons belang voor verdere ontwikkeling van de I&A reeds opgenomen met enkele voorbeelden.

Aan jou de mooie taak om mee te gaan in deze beweging en de ontwikkelopgave verder vorm en inhoud te geven op het gebied van informatisering, automatisering en digitalisering, voor continuïteit, dienstverlening en ambities passend bij de gemeente Meerssen. Jij gaat diverse mogelijkheden verder in kaart te brengen, inclusief baten en lasten. Belangrijk is om hierbij zaken op een integrale manier te benaderen en om gemeente Meerssen naar de toekomst toe strategisch te positioneren. Een belangrijk onderdeel hierin is sourcing van verschillende ICT-onderdelen: wat blijven we zelf doen en wat besteden we uit? Het motto is: uitbesteden wat kan, zelf doen wat moet. Maar zo ligt er bijvoorbeeld bij DIV ook nog een ontwikkelopgave waar jij mee aan de slag kan, namelijk aansluiten bij Historisch Centrum Limburg (HCL).

Naast dat jij een onderbouwd advies weet uit te brengen, ga je ook concreet aan de slag en treedt je op als projectleider in de implementatiefase. Je ondersteunt daarnaast de manager vanuit een meewerkende en adviserende rol.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • Strategisch richting geven naar een nieuwe regieorganisatie, waarbij rekening houdend met maatschappelijke, wetgevende, technologische en politiek-bestuurlijke ontwikkelingen op het terrein van I&A.
 • Analyseren van de informatiebehoefte van organisatieonderdelen.
 • (Verder) in kaart brengen van en adviseren omtrent o.a. ICT sourcing-mogelijkheden.
 • Inzichtelijk maken van baten en lasten, zowel op toekomstig strategisch als financieel vlak.
 • Overzicht houden en in-control zijn door regie op ICT te organiseren.
 • Deelnemen aan werkgroep 'hybride werken'.
 • Ondersteunen en adviseren van de manager afd. Bedrijfsvoering.

 We zetten de inhuuropdracht uit in twee fases:

 • Fase 1 (6 maanden) is de inventarisatiefase: verder onderzoeken van mogelijkheden, opstellen businesscase incl. baten en lasten, advies uitbrengen, etc.
 • Fase 2 (6 maanden) is de implementatiefase: in gang zetten van veranderingen, in positie brengen van medewerkers, etc.

Vandaar de scheiding in de functietitel tussen adviseur en projectleider.

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. In totaal werken er ongeveer 160 medewerkers. De tak I&A binnen gemeente Meerssen bestaat momenteel uit de volgende clusters:

 • ICT (bestaande uit 5 medewerkers met elk hun eigen expertise: informatiemanager, privacy officer, medewerker servicedesk ICT, coördinator geo-informatie en systeembeheerder. Tevens wordt nog geworven voor een CISO.)
 • DIV (bestaande uit 7 medewerkers: beleidsadviseurs informatievoorziening, functioneel beheerder en medewerkers DIV.)

Meerssen is een gemeente waar je je welkom voelt en warm wordt ontvangen als nieuwe collega. Onze organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en lage drempels. Je weet snel je weg te vinden en bent vlug op vlieghoogte. Dit komt mede dankzij fijne collega's. We zijn een professioneel team dat bestaat uit een mix van mensen, met als gemene deler de oprechte interesse in elkaar en in het werk dat we doen. Dat werk doen we voor de gemeenschap van onze sfeervolle gemeente, om zo een bijdrage te leveren aan een prettig woon- en leefklimaat. Zo werken we samen aan het maken van maatschappelijke impact. Binnen onze organisatie is er volop ruimte voor jouw bijdrage en voor het invulling geven aan zowel jouw eigen werk, als jouw persoonlijke ontwikkeling. We bieden dan ook veel opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Zo bouwen we aan de toekomst van Meerssen.

Bouw jij mee? We heten je van harte welkom!

Dit ben jij ...

Gemeente Meerssen zoekt een bouwer en bevlogen persoon met visie, die richting geeft en oog heeft voor de verschuivende rol van I&A binnen de gemeente. Daarbij heb je nadrukkelijk oog voor te behalen resultaten en de borging ervan. Organiseren, onderhandelen en communicatie zijn jouw sterke competenties.

En verder:

 • Je hebt HBO+/WO werk- en denkniveau en aantoonbaar werkervaring met soortgelijke verandertrajecten (binnen de gemeentelijke context).
 • Je hebt brede werkervaring op het gebied van ICT en projectmanagement.
 • Jij hebt gedegen en aantoonbaar kennis van landelijke architectuurconcepten en -principes voor de ontwikkeling van informatievoorziening voor gemeenten.
 • Jij bent in staat om organisatiedoelstellingen en ICT-ontwikkelingen te vertalen naar informatiebeleid, kaders, richtlijnen en projectvoorstellen. Daarbij zet jij jouw analytisch denkvermogen in.
 • Jij bent daadkrachtig en pakt zaken pro-actief op.
 • Jij beschikt over strategische inzichten op het snijvlak van organisatie, informatie en ICT.
 • Jij bent in staat een goede belangenafweging te maken, waarbij je ook een financiële vertaalslag kunt maken.
 • Jij zoekt actief (interne en externe) samenwerking op.

Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Interesse?

Onze inhuuraanvragen lopen via Maandag Managed Services.

Bent u leverancier van tijdelijk personeel en heeft u een geschikte kandidaat voor deze functie? Neem dan contact op met ons contactpersoon van de inhuurdesk: Bjorn Haan via 06-83109763 of bjorn.haan@maandag.nl.

Bent u zelfstandig ondernemer en geïnteresseerd in deze functie? Dan kunt u via deze link een account aanmaken en solliciteren: https://lnkd.in/d8X9Fq5A