Nieuwsbericht Tijdelijke afsluiting Saintweg

Publicatiedatum: 28 december 2015 10.15 uur

Voor het project Verruimen Julianakanaal voert de firma de Vries & van de Wiel Kust- en Oeverwerken werkzaamheden uit op en langs het Julianakanaal. Door het Julianakanaal te verruimen, kunnen straks grotere binnenvaartschepen op dit traject varen.

Ongetitelde afbeelding, 21-12-2015 13:59:54

Plaatsing damwanden bij Elsloo

Plaatsing damwanden

Tussen KM 9.5 (ten zuiden van Kasteel Elsloo) en KM 12.0 (Groot Meers) worden damwanden geplaatst. Dit gebeurt gedeeltelijk aan de oostzijde en grotendeels aan de westzijde van het Julianakanaal. Om verbreding te mogelijk te maken, wordt een deel van de Westelijke Kanaalweg verlegd (ter hoogte van de oude veerstoep in Elsloo). Van hieruit wordt ook het aanbrengen van de damwanden vanaf het land uitgevoerd.

Kappen populieren

Om ruimte te maken voor de verbreding van het Juliandakanaal worden vooraf enkele populieren gekapt.

Tijdelijke afsluiting Saintweg voor alle verkeer

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, wordt de Saintweg (verbindingsweg tussen Geulle aan de Maas en Elsloo) van maandag 4 januari tot en met vrijdag 25 maart 2016 volledig afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting geldt dus ook voor voetgangers en fietsers. Gedurende deze periode komen er omleidingsroutes (via Broekhoven en Oostelijke Kanaalweg).

Informatie

Met vragen en opmerkingen kunt u terecht bij omgevingsmanager Jim Oberdorf van de firma De Vries & van de Weil, telefoon 06-53265594. Voor contactgegevens en een actuele planning van de werkzaamheden kunt u kijken op projectwebsite www.julianakanaal.nl.