Gemeente Meerssen | Tijdelijk Noodfonds Energie is weer open

Nieuwsbericht Tijdelijk Noodfonds Energie is weer open

Gepubliceerd op: 01 februari 2024 10:00

radiator
Heb je een laag inkomen en een hoge energierekening? Dan kun je gebruikmaken van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit is een fonds van de energieleveranciers en de Rijksoverheid. Als je voldoet aan de voorwaarden, betaalt het fonds een half jaar lang een deel van je energierekening. De uitbetaling gaat via de energieleverancier.

Heb je energietoeslag van de gemeente gehad of wil je nog energietoeslag aanvragen?

Ook dan kun je een beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Zo wordt het makkelijker om je energierekening te betalen en schulden te voorkomen. Zeker nu het prijsplafond is weggevallen, net als de eenmalige uitkering van 190 euro die alle huishoudens vorig jaar kregen.

Doe de situatie check

Je kunt het Tijdelijk Noodfonds Energie aanvragen vanaf 22 januari 2024 tot en met 31 maart 2024. Iedere aanvraag start met de situatie check. Dit is een rekenhulp waarmee je in een paar minuten kunt checken of je in jouw situatie kans maakt op steun.

Start de situatie check

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is géén regeling van jouw gemeente, maar een onafhankelijke privaatrechtelijke stichting. Budget Energie, Eneco, ENGIE, Essent, Greenchoice, Innova, Pure Energie, Vattenfall en Vrij op Naam hebben geld gegeven aan het fonds. Ook de Rijksoverheid steunt het Noodfonds met een subsidie.