Nieuwsbericht Themachat Peuterperikelen door CJG043

Publicatiedatum: 06 juni 2018 10.55 uur

peuterperikelen
Alle ouders van peuters komen ze wel eens tegen: de zogenaamde 'peuterperikelen'. Van niet willen luisteren en driftbuien tot dagelijkse strijd aan tafel of problemen met slapen. De uitdrukking 'ik ben 2, dus ik zeg nee' herkent u  misschien wel.

Sparren

Dit soort lastige momenten kunnen het opvoeden van uw kind(eren) minder leuk en makkelijk maken. Dan kan het fijn zijn om eens te sparren met een opvoedcoach over hoe je hier als ouders mee om kunt gaan. Speciaal voor ouders in de regio 043 organiseert het CJG043 daarom op maandag 11 juni weer een themachat met Opvoedcoach & Psycholoog Joyce Akse.

Uitdagingen

Welke peuterperikelen en bijbehorende pedagogische uitdagingen kunnen zoal aan bod komen?

  • Jonge kinderen gaan steeds meer hun grenzen verkennen, ze willen steeds meer 'zelluf' doen. Als het hen dan niet lukt of als ze gefrustreerd raken, kunnen ze hard gaan huilen of krijgen ze een driftbui. Hoe zorg ik er nou voor dat mijn kind minder heftig reageert?
  • Van de ene op de andere dag gaat uw peuter slechter eten. Hij blijft niet meer aan tafel zitten, knoeit met eten of lust niet meer wat hij voorheen altijd lekker vond. Hoe zorg ik er nou voor dat hij weer beter gaat eten zonder dat er steeds een strijd aan tafel is?
  • Uw peuter wil niet gaan slapen en gebruikt allerlei smoesjes, wordt 's nachts meerdere keren wakker, komt uit bed of is heel vroeg wakker en wil dan niet meer gaan slapen. Hoe zorg ik er nou voor dat mijn kind weer beter gaat slapen, zodat we allemaal weer onze nachtrust krijgen?

Wat doet een opvoedcoach?

We vroegen het aan Opvoedcoach & Psycholoog Joyce Akse: "Als opvoedcoach werk ik graag samen met ouders aan hun kleine of grote opvoedvragen. Tijdens de opvoedcoaching geef ik advies over hoe je jouw opvoedvraag op een positieve, fijne en constructieve manier kunt aanpakken. Ik moedig je aan in de dingen, die je op dit moment al goed doet. Ik leer je ook hoe je met die lastige opvoedsituaties om kunt gaan én hoe je ze kunt voorkomen. Het doel is om ervoor te zorgen dat de rust in huis terugkeert, dat je weer meer plezier krijgt in het opvoeden van je kind én dat je (nóg) meer van je kind kunt genieten."

Heeft u vragen? Stel ze!

Op maandag 11 juni organiseert het CJG043 een themachat met Opvoedcoach Joyce Akse. Woont u in de regio 043 en heeft u vragen over het gedrag, de ontwikkeling of het opvoeden van uw peuter (1-4 jaar)? Aarzel niet en leg uw vraag voor aan Joyce. Ze denkt graag met u mee. Ga op maandag 11 juni tussen 20.00 uur en 22.00 uur naar www.cjg043.nl en klik op de 'stel-je-vraag-button' onder in beeld voor een privéchat met Joyce. Gratis en anoniem!

Wilt u graag uw vraag voorleggen aan Joyce, maar bent u verhinderd op 11 juni? Mail dan uw vraag vóór 11 juni naar info@cjg043.nl en krijg per mail een antwoord van Joyce.