Gemeente Meerssen | Themabijeenkomst 'Toekomstbestendig begraafplaatsenbeheer Gemeente Meerssen'

Nieuwsbericht Themabijeenkomst 'Toekomstbestendig begraafplaatsenbeheer Gemeente Meerssen'

Gepubliceerd op: 11 november 2021 10:50

Raad
Op dinsdag 23 november vindt de themabijeenkomst voor de gemeenteraad plaats over 'Toekomstbestendig begraafplaatsenbeheer gemeente Meerssen'. Aanvang 19.00 uur. U kunt deze themabijeenkomst volgen via de livestream op deze website.

De gemeente Meerssen heeft twee gemeentelijke begraafplaatsen die nog geopend zijn voor begravingen en asbestemmingen. Het aantal begrafenissen op beide begraafplaatsen is de afgelopen decennia sterk teruggelopen.

Gemeentelijke begraafplaatsen zijn in toenemende mate afhankelijk van ontwikkelingen in de uitvaartbranche. Crematoria en natuurbegraafplaatsen zijn beter in staat om diensten aan te bieden die aansluiten bij de hedendaagse behoeften. Door aan te sluiten bij maatschappelijke thema's als een gezonde leefomgeving, versterking van de biodiversiteit en de kracht van gezamenlijk herdenken is voor dit soort initiatieven een grote belangstelling. De transformatie van begraafplaatsen tot gedenkparken vraagt een integrale langetermijnvisie op de herinrichting van de huidige begraafplaatsen, de nieuwe functies en waar welke voorzieningen te realiseren.

Het doel van de themabijeenkomst van 23 november is het verstrekken van informatie over de verschillende keuzes die daarin gemaakt kunnen worden.

Informatie

Bel met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043.
E- mail: info@meerssen.nl

Aansluitend aan deze themabijeenkomst is er een themabijeekomst over 'Onderzoeksrapportage oorzaken hinder en schade door verkeerstrillingen Sint Catharinastraat'