Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Themabijeenkomst 'Leven met levend verlies'

Gepubliceerd op: 19 december 2018 12:10

leven met lijden
Stichting Ouders voor ouders en Steunpunt Mantelzorg Zuid nodigen ouders/verzorgers graag uit voor de themabijeenkomst 'Leven met levend verlies' op dinsdagavond 15 januari 2019.

Zoektocht en rouw

Wanneer mensen ouders worden, hebben ze bepaalde verwachtingen bij hun toekomstig kindje. Maar wanneer dan blijkt dat hun kind een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische ziekte of beperking heeft, moeten die verwachtingen bijgesteld worden. Veelal betekent dat een proces van rouw en verdriet. Onze gastspreker, Odet Stabel, gaat met ouders in gesprek over haar zoektocht met haar meervoudig complex gehandicapte zoon en over het bijbehorende rouwproces 'Levend verlies'. Ze staat stil bij de 'mantelzorgtaak' van zorgouders, die levens breed en levenslang is en een grote impact heeft op alle facetten van het leven.

Odet Stabel is auteur van het boek 'Een kind met kansen', de zoektocht van een moeder met haar meervoudig gehandicapte zoon.

Meer informatie en aanmelden

De themabijeenkomst is dinsdag 15 januari in 't Atrium, Aureliushof 160 in Maastricht. De avond duurt van 19.30 – 21.00 uur.

De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst via Steunpunt Mantelzorg Zuid www.mantelzorgzuid.nl. Bel met 043-321504 of stuur een mailtje naar t.goessen@mantelzorgzuid.nl of via Stichting Ouders voor ouders: stichtingoudersvoorouders@hotmail.com.