Nieuwsbericht Thema-avond Stichting Duurzaam Meerssen over Zonne-energie

Publicatiedatum: 11 januari 2016 12.25 uur

De Stichting Duurzaam Meerssen organiseert een thema-avond over duurzame energie op dinsdagavond 19 januari 2016. Aanvang 20.00 uur in Ontmoet Anna (voormalig stationsgebouw), Stationsplein 1, Meerssen. U bent van harte welkom. De toegang is gratis.

co2
Van Parijs naar Meerssen

Bij de klimaatconferentie in Parijs is door alle landen erkend dat het noodzakelijk is dat we de uitstoot van CO2 verminderen. Ook in Nederland heeft dit gevolgen voor het beleid. Wat kunnen/moeten wij in Meerssen doen? Moeten we wachten op de overheid of zelf aan de slag gaan? Welke relevante ontwikkelingen vinden elders al plaats? Wat kunnen we zelf doen en wat samen met anderen?

Twee sprekers helpen ons deze vragen te beantwoorden: Zeger Vroon en Jelle Vegt. Zeger Vroon is als Lector Zonne-energie in de Gebouwde Omgeving bij Zuyd Hogeschool betrokken bij onderzoek in de Wijk van Morgen onder andere naar de plaats van zonne-energie in de energietransitie. Jelle Vegt van het Servicepunt Energie Lokaal Limburg (behorend tot de Natuur en Milieufederatie Limburg) is betrokken bij plaatselijke initiatieven rond duurzame energie. Hij zal ons vertellen welke lonkende perspectieven er voor duurzame burgers aan de horizon gloren.

Wilt u geïnspireerd raken en andere mensen ontmoeten die iets met duurzaamheid hebben, kom dan naar deze avond!

Meer informatie

Voor verdere informatie: guidoheijnen@admidu.nl of wimelsderks@hotmail.com