Nieuwsbericht Thema-avond Stichting Duurzaam Meerssen: Wat gebeurt er met het plastic afval uit Meerssen?

Publicatiedatum: 13 juni 2017 10.20 uur

Stichting Duurzaam Meerssen
Wij gebruiken veel kunststof als verpakkingsmateriaal. Wat gebeurt er met dat materiaal nadat we het gebruikt hebben? Gaat het zwerven of wordt het verwerkt? Worden er nog nieuwe spullen van gemaakt? Dit is het onderwerp van een thema-avond van Stichting Duurzaam Meerssen op dinsdag 20 juni om 19.00 uur in Ontmoet Anna, voormalig stationsgebouw, Stationsplein 1, Meerssen. Iedereen is van harte welkom. Entree gratis.

Presentatie

Voor de pauze geeft Rudie Marsman een presentatie. Hij is van het bedrijf Van Scherpenzeel dat in Meerssen het PDM-afval ophaalt: plastic, metaal en drankkartons. Hoe wordt dit verwerkt? Wat is de bestemming na verwerking? Heeft het trouwens zin om afval gescheiden aan te leveren? Is de techniek al niet zover dat achteraf scheiden effici├źnter is?

Na de pauze zal Harry Lucas in gaan op de problematiek van zwerfvuil. Welk deel van het verpakkingsafval gaat zwerven? Waar komt het dan zoal terecht? Welke problemen ontstaan daardoor? Hoe kunnen we deze problemen oplossen? Genoemde vragen kunnen deze avond aan de orde komen maar u kunt ook uw eigen vragen stellen.

Informatie

Stichting Duurzaam Meerssen:
e-mail: guidoheijnen@admidu.nl
telefoon: 06-23094781