Nieuwsbericht Thema-avond Stichting Duurzaam Meerssen: Steenbreek en Afval

Publicatiedatum: 11 april 2016 12.50 uur

Stichting Duurzaam Meerssen
Stichting Duurzaam Meerssen organiseert een thema-avond op dinsdagavond 19 april 2016 om 19:30 uur in Ontmoet Anna (voormalig stationsgebouw), Stationsplein 1, Meerssen. Iedereen is welkom en de toegang gratis.

Deze keer bespreken we twee thema's. Beide thema's gaan over zaken dicht bij huis. Het vergroenen van je eigen omgeving en de invloed van het zwerfafval (vooral plastic) in onze rivieren op het milieu in de oceanen. Actuele en interessante thema's met deskundige sprekers.

Project Steenbreek

Operatie Steenbreek is een landelijk opgezet project, waarbij aandacht wordt gevraagd voor het vergroenen van particuliere tuinen. Onder het motto ''Tegels eruit, Tuin erin!'' worden bewoners en partijen door 'Operatie Steenbreek' opgeroepen om hun voor- of achtertuin te veranderen van een betegelde plek naar een groene en bloeiende tuin. Deze vergroening is nodig om de gevolgen van de klimaatveranderingen, waaronder wateroverlast bij hoosbuien en hittestress tijdens hete zomers, beter op te kunnen vangen Ook ecologisch kunnen groene tuinen een grote waarde hebben. De avond geeft u inspirerende voorbeelden. Is er noodzaak voor 'Operatie Steenbreek' in Meerssen? Deze avond komt Esmee van Selst (Maastricht-Lab) meer vertellen over Operatie Steenbreek en de Maastrichtse aanpak.

Plastic soup en Zwerfafval

Gijsbert Tweehuysen van Waste Free Waters is zojuist teruggekeerd van een fact-finding mission in opdracht van The Ocean Clean up in Indonesië en Japan. Hij is een expert op het gebied van kunststof zwerfafval in rivieren en praat mee in Europese overlegorganen. Het doel van de drie weken durende reis was te onderzoeken hoe afval vanaf het land in zeeën en oceanen terechtkomt, waar het zich verzamelt in hoge concentraties. Hij zal zijn eerste ervaringen op deze avond presenteren. Bbezoek ook zijn blogs: https://wastefreewaters.wordpress.com/blogs-4/

U bent van harte welkom!

Stichting Duurzaam Meerssen
Guido Heijnen, secretaris
e-mail: guidoheijnen@admidu.nl
telefoon: 06-23094781