Nieuwsbericht Theatershow 'Omgaan Met Geld' in de Week van het Geld

Publicatiedatum: 04 april 2017 15.55 uur

Van 27 t/m 31 maart 2017 was het de Week van het Geld. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Gemeente Meerssen en Kredietbank Limburg hebben in deze themaweek de leerlingen van groep 8 van de Meerssense Basisscholen de theatershow 'Omgaan Met Geld' aangeboden. Wethouder Berry van Rijswijk opende de shows, waarna Mike-E en Spike-Y de scholen op zijn kop zetten.

Theatershow omgaan met geld 

De kinderen werden betrokken in vraagstukken over hoe je met geld moet omgaan, er werd een quiz gespeeld en er vond zelfs een 'dance battle' plaats, waarbij zelfs de wethouder niet stil kon blijven zitten!

Theatershow Omgaan met geld

Verrassing

Na afloop van deze wervelende theatershows benadrukte wethouder Berry van Rijswijk nogmaals hoe belangrijk het is om verstandig met geld om te gaan en wenste hij onze jeugdige inwoners veel succes en wijsheid toe. Hij had ook nog een kleine verrassing voor de scholen: elke school ontving een pakket boeken over omgaan met geld voor in de schoolbibliotheek of om te gebruiken in de les.

Theatershow Omgaan met geld

Foto's: Karel Curvers. Meer foto's: www.meervandaag.nl