Gemeente Meerssen | The Butterfly House uit Bunde op zoek naar nieuwe locatie

Nieuwsbericht The Butterfly House uit Bunde op zoek naar nieuwe locatie

Gepubliceerd op: 18 januari 2023 11:25

Bezoek Butterfly house Louk
The Butterfly House uit Bunde ontving in 2022 de inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dat Stefan Cools en Sandra van den Beuken veel inspiratie en plannen hebben voor de komende periode bleek wel tijdens een werkbezoek door wethouder Louk Bongarts. In 2023 zijn Stefan en Sandra op zoek naar een nieuwe locatie.

Samen met de poten in de klei

The Butterfly House richt zich op uitdagingen rondom biodiversiteit en het cultuurlandschap met daarbij de verbeeldingskracht van de kunst als medium, waarbij ze samenwerken met zowel amateurs als professionals zoals ecologen, ambachtslieden, kunstenaars en wijkbewoners. Samen staan ze letterlijk 'met de poten in de klei'. Hiermee dragen ze niet alleen bij aan het maken van nieuwe verbindingen maar ook aan de verbetering en het behoud van het cultuurlandschap en erfgoed samen met de inwoners van Limburg. Hun projecten zijn zowel in musea als letterlijk buiten in de natuur te zien.

Butterfly house 2023
Totaalkunstwerk

Een van de wensen van Stefan Cools en Sandra van den Beuken is om te verhuizen naar een plek waar wonen en werken samen kunnen. Een plek waar leven, werken, boeren, samenwerken, presenteren als één totaalkunstwerk samen komt. De voorkeur gaat uit naar gemeente Meerssen.