Gemeente Meerssen | Terugblik op inloopavond Sint Catharinastraat - Pastoor van Eijsstraat

Nieuwsbericht Terugblik op inloopavond Sint Catharinastraat - Pastoor van Eijsstraat

Gepubliceerd op: 17 september 2021 11:55

Sint Catharinastraat
Op maandag 13 september organiseerde BLM Wegenbouw samen met de gemeente Meerssen een inloopavond over de herinrichting van de Sint Catharinastraat/Pastoor van Eijsstraat in Ulestraten. Tijdens deze avond konden bewoners en andere geïnteresseerden vragen stellen over de planning en uitvoering van de tijdelijke maatregelen in de Sint Catharinastraat en de definitieve maatregelen in de Pastoor van Eijsstraat. De bijeenkomst was goedbezocht en mensen maakten ruim gebruik van de gelegenheid om vragen te stellen. 

Veelgestelde vragen & antwoorden

De bezoekers stelden vragen over uiteenlopende onderwerpen. De relevante vragen en de daarbij behorende antwoorden publiceren wij volgende week op de projectpagina op deze website.

Uitleg

Tijdens de bijeenkomsten merkten wij op dat er nog onduidelijkheid is over de tijdelijke maatregelen die vanaf 27 september worden aangebracht in de Sint Catharinastraat. De maatregelen die we nemen in de Sint Catharinastraat zijn tijdelijk. De vorm van de verkeersremmende maatregelen is óók tijdelijk. Dat betekent niet dat deze na verloop van tijd weggaan, maar dat deze vervangen worden door een andere vorm van verkeersremmende maatregelen. Het betreft dan de vorm zoals deze ook in de Pastoor van Eijsstraat wordt toegepast. Hieronder kunt u de tekeningen bekijken van de definitieve maatregelen in de de Sint Catharinastraat. Deze zijn gepresenteerd tijdens een webinar in het voorjaar van 2020. 

Informatieavond

Ruim voor de definitieve maatregelen worden uitgevoerd, organiseren wij weer een informatieavond om de maatregelen toe te lichten en om zeker te stellen dat de definitieve maatregelen geen onoverkomelijke problemen veroorzaken. Hierbij moet vermeld worden dat de locatie van de definitieve maatregelen niet meer ter discussie staat, maar kunnen we het wel nog hebben over de vorm en de inrichting van de verkeersremmende maatregelen. Naar verwachting worden de definitieve maatregelen pas over tenminste twee jaar uitgevoerd.