Nieuwsbericht Teken nu in voor nieuwe boek over geschiedenis van Meerssen

Publicatiedatum: 07 juli 2016 10.55 uur

In de armen van Maas, Geul en Watervalderbeek

Nieuw geschiedenisboek Meerssen
De loop van de geschiedenis in de Gemeente Meerssen

Een geologische 'Fundgrube', 'creatief met vuursteen' in de prehistorie, een menselijk skelet op de vloer van een Romeinse villa op de Onderste Herkenberg, vroeg-middeleeuwse graven in Rothem, kleinzonen van Karel de Grote in Meerssen bijeen, koningin Gerberga beschuldigd van diefstal, monniken die oorkondes vervalsen, wonderen in de Proosdijkerk, eeuwen van oorlogsellende, 'paapse stoutigheden', Bunde bedreigd door de Maas, fraaie landhuizen, 'Geulse bokkerijders' op de pijnbank, een schuilkerk in Ulestraten in de 'Franse Tijd', de 'Meerssener Bende', een 'papier fabrijk gezegd zonder einde' in Weert, een burgemeester die zijn eer in een duel wil verdedigen, een antisemitisch tijdschrift, broedplaats van artistiek talent, terreur van een 'broedervolk'.

Dit zijn maar enkele van de vele onderwerpen die aan bod komen in het nieuwste rijk geïllustreerde boek over de geschiedenis van de gemeente Meerssen.

Intekenen vóór 1 november

Het gemeentebestuur van Meerssen (uitgever van dit boek) wil via intekenmogelijkheid nagaan of er voldoende interesse bestaat voor het boek. Bij voldoende belangstelling (minimaal 500 exemplaren) gaat het boek in druk. Voorintekenen is mogelijk tot 1 november 2016. Hieronder kunt u een intekenformulier downloaden. Over het wel/niet realiseren van het boek ontvangt u nader bericht.

  • Verkoopprijs boek 45 euro
  • Bij voorintekening 39,50 euro
  • Het boek bevat ca. 500 pagina's en is rijk geïllustreerd
  • Verwachte verschijningsdatum (bij voldoende belangstelling): voorjaar 2017
  • Voorintekenaars kunnen met naam in het boek worden vermeld

Download hier het intekenformulier

Stuur het intekenformulier vóór 1 november 2016 in een envelop (geen postzegel nodig) naar:

Gemeente Meerssen
antwoordnummer 20002
6230 VR Meerssen

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact centrum (KCC), telefoon 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.