Nieuwsbericht Tanja Janssen van Karate Do Pora Meerssen behaalt 3e plek WK Karate

Publicatiedatum: 26 september 2016 11.45 uur

Op 9 & 10 september hebben  Karateka's van Karate Do Pora Meerssen deelgenomen aan het WK van de Japan Karate Shoto Federation (JKS) in Glasgow (Schotland). JKS is een traditionele stijlgroep binnen het karate do, direct afkomstig is van de grondlegger Gichin Funakoshi. De karateka's van Do Pora Meerssen maakten onderdeel uit van het JKS-Benelux Karateteam. Do Pora karateka Tanja Janssen wist op het WK een 3e plek te bemachtigen! Een fantastische prestatie! Van harte proficiat!

Karateka Tanja Janssen

Karateka Tanja Janssen

Tanja is lid van karate Do Pora Meerssen en woont in Valkenburg. Ze startte in 1999 op 7-jarige leeftijd met karate. Als snel kwam ze in de wedstrijdgroep. Ze werd lid van de nationale jeugdploeg. Vanaf 2002 werd ze drie keer Nederlands kampioen en een keer Open Nederlands kampioen. Na een korte stop wegens knieklachten is ze drie jaar geleden weer begonnen bij Karate Do Pora. Ze is gaan trainen voor haar zwarte band en pakte de wedstrijdsport weer op. Begin 2016 kreeg ze de mogelijkheid zich te kwalificeren binnen de stijlgroep JKS voor het WK in Glasgow. Deze uitdaging en avontuur hebben een aantal karateka's van Do Pora opgepakt met een gedegen trainingsplan. Onder leiding van hoofdtrainer Roger Heuvelsland werd hard getraind. En mét resultaat: een prachtige derde plaats op het WK!

Karate Do Pora

Karate Do PORA bestaat in 2017 alweer 35 jaar. Meer informatie: www.pora.nl. De volgende leden van Karate Do Pora gingen ook mee naar het WK:  Devin Fredrix, Gerry Dierx, Michael Sabrkhany, Elodie Kempeners (begeleiding) en Roger Heuvelsland (referee).

WK Karateteam Do Pora

WK karate