Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Taal leren met de Liedjeskast

Gepubliceerd op: 31 augustus 2018 10:05

Liedjeskast
Van 3 t/m 9 september is het de 'Week van de Alfabetisering'. Provincie Limburg brengt tijdens deze week
'De Liedjeskast' extra onder de aandacht. De Liedjeskast is een nieuw taalprogramma dat gepresenteerd wordt door Oefenen.nl samen met muzikant Gé Reinders en taaldocente Marjan Suilen. Een toegankelijk, muzikaal taalprogramma met (online) oefeningen waarmee iedereen zijn Nederlandse taal kan verbeteren.

De Liedjeskast bestaat uit animaties van 'kastjes' die de taalregels uitleggen, (online) oefeningen en - als kers op de taart - kun je elk liedje met de artiest meezingen. Elk liedje gaat over één taalregel. De liedjes worden gezongen door diverse bekende artiesten als bijvoorbeeld Guus Meeuwis, Frans Duijts, Suzan Seegers, Syb van der Ploeg, Lange Frans, Bennie Jolink etc.

Tijdens de week van de Alfabetisering brengt de Provincie Limburg ´De Liedjeskast´ onder de aandacht door middel van ondersteuningspakketten voor de bibliotheken. Het pakket bestaat o.a. uit toolkits voor een Liedjeskast-quiz, een Liedjeskast-dictee etc. Bij dit pakket hoort ook een video over inhoud en gebruik van 'De Liedjeskast' met een speciale boodschap van gedeputeerde Hans Teunissen:

Bekijk hier de video

U vindt De Liedjeskast op www.oefenen.nl. Deze website is het startpunt voor mensen die interactief aan de slag willen met het verbeteren van hun basisvaardigheden. Voor thuisgebruikers is Oefenen.nl gratis. Bibliotheken, scholen en andere instanties loggen in met betaalde licenties.