Gemeente Meerssen | Subsidie aanvragen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie

Nieuwsbericht Subsidie aanvragen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie

Gepubliceerd op: 05 februari 2021 12:20

Cultuurparticipatie
Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur door het verstrekken van subsidie aan culturele initiatieven in het hele land. Op school en in de vrije tijd, dwars door alle disciplines heen.

Gevolgen van de coronacrisis

Dat de kunst-, cultuur en erfgoedsector het zwaar heeft door de coronacrisis, merkt het fonds ook. Het aantal aanvragen is bij sommige subsidieregelingen teruggevallen en het fonds constateert dat de aanvragers het soms lastig vinden om nieuwe plannen te ontwikkelen of om de juiste subsidie te vinden die aansluit bij hun plan.

Kansen

Juist in deze tijd wil het Fonds voor Cultuurparticipatie initiatieven ondersteunen. De regelingen van het fonds zijn laagdrempelig en bieden een scala aan subsidiemogelijkheden op het gebied van kunst, cultuur en (immaterieel) erfgoed. Sommige regelingen zijn open. Dat betekent dat subsidie kan worden aangevraagd. Andere regelingen gaan binnenkort open.

Meer informatie

Wilt u subsidie aanvragen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie of bent u nieuwsgierig naar de subsidiemogelijkheden? Kijk dan op de website van het fonds.