Nieuwsbericht Studenten doen onderzoek naar dementie

Gepubliceerd op: 17 april 2020 09:25

Wij hebben uw hulp nodig!

Hoe zorgen wij voor een dementievriendelijke gemeente?
Wij zijn Rachelle, Friederike, Fleur en Sophie. Wij studeren Ergotherapie aan de Zuyd Hogeschool en zijn bezig met ons afstudeeronderzoek. Het betreft een kleinschalig onderzoek in samenwerking met de Gemeente Meerssen. Het doel van het onderzoek is om behoeften in kaart te brengen van thuiswonende mensen met geheugenproblemen (bijvoorbeeld als gevolg van dementie). De uitkomsten van het onderzoek wil de gemeente gebruiken om de dementievriendelijkheid van de gemeente te vergroten.

Wie zoeken we?
''Vergeet u regelmatig namen, de tijd of welke dag het is? Raakt u meer dan eens de weg kwijt in uw vertrouwde omgeving?'' Wij zoeken thuiswonende mensen uit alle kernen van de gemeente Meerssen, die ouder zijn dan 70 jaar. Daarnaast moet u last hebben van geheugenproblemen als gevolg van dementie of een vermoeden hiervan.

Het onderzoek
U kunt uw bijdrage aan het onderzoek leveren door het invullen van een korte vragenlijst. De vragenlijst bevat vragen gericht op behoeften en ervaringen die u, als persoon met geheugenproblemen, heeft in het deelnemen aan het maatschappelijk leven. Dit invullen duurt maximaal 20 minuten.

Meedoen?
Om mee te doen aan het onderzoek moet u zich aanmelden. Wanneer u zich aanmeldt, ontvangt u op 1 mei 2020 de vragenlijst op papier in uw brievenbus. U kunt ervoor kiezen deze zelfstandig op papier in te vullen of met telefonische ondersteuning van één van ons. Invullen kan tot uiterlijk vrijdag 8 mei 2020. De vragenlijst wordt op een veilige, contactloze manier bij u afgeleverd en opgehaald. Verdere informatie hierover volgt na aanmelding. Bij het invullen van de vragenlijst mag u ook hulp vragen van naasten. Houd hierbij wel rekening met de maatregelen van het RIVM. Doe dit bijvoorbeeld telefonisch. U mag zich ten allen tijden terugtrekken uit het onderzoek wanneer u dit wenst.

Privacy
Bij het invullen van de vragenlijst wordt de privacy van uw gegevens gewaarborgd. Uw gegevens zijn niet terug te herleiden naar u. Deze worden anoniem verwerkt.

Wilt u zich aanmelden voor het onderzoek of heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht?
Meldt u zich dan bij ons vóór uiterlijk 30-04-2020 via:

Telefoon: 06 – 46 30 83 00
Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur.
Email: afstuderen.geheugen@gmail.com

Met vriendelijke groet,
Rachelle Ampts, Sophie Boonen, Friederike Bors en Fleur Dautzenberg.
Ergotherapeuten in opleiding

Onderzoek mantelzorg-dementie - groep 2