Gemeente Meerssen | Straatcoaches: een nieuw jaar, nieuwe gezichten

Nieuwsbericht Straatcoaches: een nieuw jaar, nieuwe gezichten

Gepubliceerd op: 18 maart 2022 10:15

De jongeren in de gemeente Meerssen zijn ontzettend belangrijk. Zij hebben immers de toekomst. Onze jeugd laten opgroeien in een veilige en gezonde omgeving staat daarbij voorop. Ons preventief jeugdbeleid hebben we dan ook hoog in het vaandel staan. Als er bij jongeren problemen zijn of dreigen te ontstaan, willen we daar namelijk zo vroeg mogelijk bij zijn. En we willen graag samen met jongeren activiteiten organiseren. Voor en door de jeugd.

Betrokken

Daarom zijn straatcoaches actief die erop uit gaan en contact maken met jongeren. Daarbij worden ook hun ouders/verzorgers betrokken, maar ook met hun sociale omgeving zoals inwoners, verenigingen, sportclubs, school. "Je hebt een dorp nodig om een kind op te voeden" is immers een uitspraak die zeker ook in Meerssen van toepassing is. We stellen de nieuwe straatcoaches graag aan u voor.

Straatcoach Kimberly Redmeijer
Straatcoach Kimberly Redmeijer

"Mijn naam is Kimberley, 28 jaar oud uit Maastricht. Sinds kort ben ik jeugdopbouwwerker in Maastricht en Straatcoach in Meerssen. Als straatcoach in Meerssen zoek ik op een laagdrempelige manier jongeren op. Ik ga met ze in gesprek en luister naar hun doelen, denkwijze en vooral hun dromen. Met de juiste ondersteuning hoop ik die laatste te realiseren. Jongeren zijn een onderdeel van de gemeente. Dat is de plek waar ze wonen en zich thuis voelen. Dat gevoel wil ik bevorderen om zo de verbinding te maken tussen alle bewoners.

Ik beantwoord graag al uw vragen rondom de jeugd binnen de gemeente."

Contactgegevens: www.trajekt.nl/onze-mensen/kimberley-redmeijer of op Facebook 'Kimberley Trajekt'.

Tot ergens in Meerssen!

Straatcoach Camiel Claassens
Straatcoach Camiel Claassens

"Mijn naam is Camiel en als straatcoach probeer ik op een actieve wijze jeugd op te zoeken. We zijn altijd op zoek naar talenten en mogelijkheden. Door ze te stimuleren en motiveren bij het bereiken van hun doelen, werken ze aan hun toekomst. Als straatcoaches willen we de schakel zijn tussen de jeugd en de rest van de gemeente. Ik ga de straat op en zoek jongeren op. Zo wil contact maken en kijken welke wensen en mogelijkheden er zijn. Ook als er signalen zijn van bijvoorbeeld overlast of andere zaken die aandacht verdienen, kijk ik graag waar ik van betekenis kan zijn.

Zelf heb ik veel affiniteit met urban cultuur en de muzikale en culturele uitingen die hier bij horen. Talentontwikkeling en werken aan actief burgerschap samen met jongeren vind ik van groot belang. Mocht u nog vragen hebben of meer willen weten, dan kunt u altijd contact met mij opnemen."

Contactgegevens: www.trajekt.nl/onze-mensen/camiel-claassens