Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Stella Maris College start op 20 december met Juupu

Gepubliceerd op: 14 december 2018 15:10

Juupu
Na de kick-off van Juupu op 6 september op het Stella Maris College is het een tijdje stil geweest, maar niet achter de schermen.

Initiatiefnemers Puck en Juul hebben de finale van het erelidmaatschap behaald van De Vereniging Limburg en hebben op talloze podia hun project mogen presenteren. Het gevolg is dat er op provinciaal niveau erkenning en waardering ontstaat. Dat heeft geleid naar nieuwe mogelijkheden om uit te breiden op bijvoorbeeld het ROC Leeuwenborgh. Juul heeft als panellid deelgenomen aan het Youth Social Entrepreneurship van het UWC, waar hij de winnaar mocht toespreken en de prijs overhandigen.

Puck en Juul hebben hun project 'gepitcht' voor een commissie beleidsmedewerkers en ander select gezelschap van de gemeente Maastricht met als onlangs bekend geworden uitkomst dat er samengewerkt gaat worden met Code043. Zo kunnen er weer twee middelbare scholen worden toegevoegd aan Juupu. Basisschool leerlingen van het UWC hebben een werkbezoek gebracht aan het uitgiftepunt in De Heeg, Maastricht en hebben hier twee ochtenden workshops gevolgd, kennis gemaakt met de buurt en meer geleerd over Juupu. Deze leerlingen hebben een fundraise georganiseerd en daarmee €350 opgehaald voor Juupu.

Kortom, Puck en Juul blijven actief in het uitdragen van de boodschap dat iedereen het verschil kan maken voor een ander.

Op donderdag 20 december zal het Stella Maris College de eerste Juupu inzameling organiseren ten behoeve van De Ruggesteun.