Nieuwsbericht Stella Maris College houdt eigen Jongerenverkiezingen

Publicatiedatum: 09 maart 2017 11.45 uur

In de aanloop naar de landelijke Tweede Kamerverkiezingen organiseerde het Stella Maris College op woensdag 8 maart hun eigen jongerenverkiezingen. Doel van deze jongerenverkiezingen was om jongeren bewust te maken van het belang van stemmen. De scholieren hebben de afgelopen weken in hun lessen gesproken over de landelijke politiek. De bovenbouw scholieren konden woensdag de gehele dag hun stem uitbrengen op de landelijke partijen in een nagebootst stemlokaal. En de opkomst was groot!

Jongerenverkiezingen

Wethouder Berry van Rijswijk ging langs om ook de leerlingen die nog niet gestemd hadden te overtuigen. Hij gaf een korte toespraak waarin hij het belang van stemmen onderstreepte. Het gemeentebestuur wil graag de jongeren in onze gemeente meer betrekken bij en horen in haar beleidsvorming. De komende maanden zullen de gemeente en het Stella Maris college dan ook verder onderzoeken en bespreken hoe we gezamenlijk de jongeren in de gemeente Meerssen kunnen betrekken bij beleidsvorming.

Jongerenverkiezingen

Van link naar rechts: de (enthousiaste) organiserende docenten Ruben en Lonneke, directeur Carlos Veraart van het Stella Maris college en wethouder Berry van Rijswijk.

Jongerenverkiezingen