Gemeente Meerssen | Startsein Peuter4daagse in Meerssen

Nieuwsbericht Startsein Peuter4daagse in Meerssen

Gepubliceerd op: 07 juni 2021 13:20

Vanochtend gaf ook wethouder Wim Kemp het startschot voor de Zuid-Limburgse Peuter4Daagse bij Kinderdagverblijf Meneer Koekepeer. Bijna 5500 peuters, 750 pedagogisch medewerkers van 148 kinderopvanglocaties in 16 Zuid-Limburgse gemeenten wandelen mee. Aan het einde van de week krijgen alle peuters gesponsord door de 'De Koninklijke Wandel Bond Nederland regio Limburg' een welverdienden medaille.

Peuter4daagse

De Peuter4daagse is een samenwerking tussen 16 Zuid-Limburgse JOGG-gemeenten en JOGG-regisseurs en wordt georganiseerd in de Week voor de Gezonde Jeugd.

"Voldoende beweging verbetert de lichamelijke groei, maar is ook belangrijk voor de cognitieve en sociale-emotionele ontwikkeling" aldus wethouder Wim Kemp.

Peuter4Daagse

Doel van de Peuter4Daagse is dat de kinderopvang (tot 4 jaar) in deze week van maandag tot en met vrijdag minimaal 15 minuten per dag met de peuters gaat wandelen. Zowel peuters als pedagogisch medewerkers bewegen meer en ervaren hoe leuk en makkelijk het is om regelmatig te wandelen. De peuters krijgen het goede voorbeeld en leren in een vroeg stadium hoe wandelen in hun dagelijkst ritme past.