Gemeente Meerssen | Startersevent voor aankomende en pas gestarte ondernemers

Nieuwsbericht Startersevent voor aankomende en pas gestarte ondernemers

Gepubliceerd op: 15 februari 2023 09:35

Starterscentrum
Een eigen bedrijf starten is niet altijd even makkelijk. Naast passie en doorzettingsvermogen is een goede voorbereiding één van de pijlers van succesvol ondernemerschap. Het StartersCentrum Limburg is al 27 jaar het startpunt voor iedereen die hulp zoekt bij het starten van een eigen onderneming. Periodiek organiseren zij inspiratie-bijeenkomsten waarop deelnemers in korte tijd een verscheidenheid aan 'starterskennis' kunnen opdoen.

Heerlen als gastgemeente

Vorig jaar waren er Startersevent edities in Maastricht, Sittard en Roggel. Deze keer is het de beurt aan de gemeente Heerlen om als gastgemeente op te treden. Dat betekent dat we op woensdagavond 1 maart van 19.00-22.30 uur op bedrijventerrein C-mill in Heerlen (Jan Campertstraat 5) in Heerlen de 14e editie organiseren van het Startersevent Limburg. Dit is een gratis Limburgs evenement voor iedereen die overweegt als zelfstandig ondernemer te starten of onlangs is gestart.

Je staat er niet alleen voor

Ondanks een sputterende economie en de toegenomen inflatie groeit de belangstelling om te gaan ondernemen nog steeds, met name als ZZP'er. In 2022 registreerde de KVK (Kamer van Koophandel) ruim 11.515 starters in Limburg (4% meer dan in 2021). Het Startersevent voorziet in een duidelijke behoefte: persoonlijk, kleinschalig, regionaal op één plek starters informeren, de mogelijkheid om te netwerken met andere starters en ondernemers. Zo sta je er niet alleen voor.

Maatwerk

Afgestemd op de startersvragen uit de dagelijkse praktijk is een gevarieerd seminar programma samengesteld. Het Startersevent start om 19.00 uur met een welkomstwoord door de wethouder. Aansluitend worden in 2 rondes 6 workshops van 1 uur aangeboden:

  • Starter en fiscus, fiscale zaken voor startende ondernemers – Belastingdienst
  • Een eigen bedrijf beginnen, de 10 stappen – KvK
  • Start eigen bedrijf vanuit een WW-uitkering - UWV
  • Het Broodfonds, arbeidsongeschiktheid, pensioen (Risk-Co / Reijans)
  • Hoe zet jij je administratie op? - OAMKB
  • Verkoper als tweede beroep (SalesStress)

Meld je aan

Iedere deelnemer kan twee van deze workshops volgen, per ronde een. Deelname aan het Starterevent Limburg is gratis maar aanmelden is wel verplicht via de website. Daar is ook meer informatie te vinden over dit evenement.