Gemeente Meerssen | Startersevent Limburg: voor aankomende en pas gestarte ondernemers

Nieuwsbericht Startersevent Limburg: voor aankomende en pas gestarte ondernemers

Gepubliceerd op: 07 oktober 2022 15:30

Starterscentrum
Bericht van StartersCentrum Limburg

Ondernemen doe je samen!

Een eigen bedrijf starten is niet altijd even makkelijk. Naast passie en doorzettingsvermogen is een goede voorbereiding één van de pijlers van succesvol ondernemerschap. Het StartersCentrum Limburg is al 27 jaar het startpunt voor iedereen die hulp zoekt bij het starten van een eigen onderneming. Periodiek organiseren wij inspiratie-bijeenkomsten waarop deelnemers in korte tijd een verscheidenheid aan 'starterskennis' kunnen opdoen.

StartersEvent Limburg

Na eerdere edities dit jaar in Maastricht en Sittard is het deze keer de beurt aan de gemeente Leudal om als gastgemeente op te treden. Dat betekent dat we op woensdagavond 19 oktober van 19.00-22.30 uur in BusinessCentrum Leudal (Markt 6) in Roggel de 13de editie organiseren van het Startersevent Limburg. Dit is een gratis Limburgs evenement voor iedereen die overweegt als zelfstandig ondernemer te starten of onlangs is gestart.

Ondanks de coronapandemie is er een steeds grotere belangstelling om te gaan ondernemen, met name als ZZP'er. In 2021 registreerde de KVK (Kamer van Koophandel) ruim 12.000 starters in Limburg. Het Startersevent voorziet in een duidelijke behoefte: persoonlijk, kleinschalig, regionaal op één plek starters informeren, de mogelijkheid om te netwerken met andere starters en ondernemers. Zo sta je er niet alleen voor.

Programma

Afgestemd op de startersvragen uit de dagelijkse praktijk is een gevarieerd seminar programma samengesteld. Het Startersevent start om 19.00 uur met een welkomstwoord door de wethouder. Aansluitend worden in twee rondes zes workshops van 1 uur aangeboden:

  • Starter en fiscus, fiscale zaken voor startende ondernemers – Belastingdienst
  • Op zoek naar opdrachten, acquisitie anno 2022 – Buro Henck
  • Start eigen bedrijf vanuit een WW-uitkering - UWV
  • Een eigen bedrijf beginnen, de 10 stappen – KvK
  • Juridische zaken voor starters – DS Juridisch Advies
  • Online communiceren kun je leren, social mediagebruik voor starters – Bureau Tint

Informatie en aanmelden

Iedere deelnemer kan twee van deze workshops volgen, per ronde een. Deelname aan het Starterevent Limburg is gratis maar aanmelden is wel verplicht via de website is: https://www.starterscentrum.nl/startersevent-limburg/. Daar is ook meer informatie te vinden over dit evenement.