Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Startersevent "Ondernemen doe je samen!"

Gepubliceerd op: 04 september 2019 13:05

Startersevent
De KVK (Kamer van Koophandel) registreerde in het eerste halfjaar van 2019 11% meer starters, 6% minder stoppers en 1% meer faillietverklaringen dan in het eerste halfjaar van 2018. Dat kwam met name door de startende zzp'ers, ook in Limburg. Het StartersCentrum Limburg zet zich al 36 jaar in om startende ondernemers/zzp'ers met raad en daad bij te staan. Een goede voorbereiding is de basis voor gezond en succesvol ondernemerschap.

Achtste Startersevent

Het Startersevent Limburg neemt inmiddels een vaste plek in binnen het programma van het StartersCentrum. Inmiddels zijn wij toe aan een 8e editie. Deze vindt plaats op donderdag 26 september a.s. van 19.00-22.00 uur in Sittard in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen: een gratis Limburgs evenement voor iedereen die overweegt als zelfstandig ondernemer/zzp'er te starten of onlangs is gestart. Plaats van handeling is deze keer de thuislocatie van het StartersCentrum in de Westelijke Mijnstreek, bedrijfsverzamelgebouw Office à la Carte aan de Poststraat 8 in Sittard.

Het Startersevent voorziet in een duidelijke behoefte: persoonlijk, kleinschalig, in de regio en op één plek starters informeren. Het event biedt de mogelijkheid om te netwerken met andere (ervaren) starters en ondernemers te ontmoeten in een ondernemende & dynamische omgeving. Naast lokale netwerkpartners zijn ook nu weer landelijke partijen als de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel, de Rabobank en het UWV van de partij.

Het programma

Afgestemd op de startersvragen uit de dagelijkse praktijk is wederom een gevarieerd seminar programma samengesteld. In drie rondes worden 12 seminars van 45 minuten aangeboden:

  • Starter en fiscus (Belastingdienst)
  • Eigen bedrijf in 10 stappen (Kamer van Koophandel)
  • Starten vanuit de WW (UWV)
  • Ondernemingsplan op 1 A4 mbv de Lean Model Canvas methode (Rabobank BIT Limburg)
  • Goede administratie: basis voor succesvol ondernemerschap (OAMKB)
  • Doelgroep bereiken met Social Media en 360graden Marketing (MijnMarketing.com)
  • Een startersverhaal zonder franje: ervaringen uit de praktijk (Van Goethem-Engineering)
  • Sales & Acquisitie: klanten krijgen en (vast)houden (Arthur Brekelmans)
  • Broodfonds, arbeidsongeschiktheid en verzekeringen (Risk-Co))

Deelname aan dit programma van het Starterevent Limburg is gratis dankzij een bijdrage van alle subsidiërende gemeenten van het StartersCentrum. Aanmelding kan via de website www.starterscentrum.nl/startersdag-limburg/. Daar is ook meer informatie te vinden over dit evenement.