Gemeente Meerssen | Start coalitievorming gemeentebestuur Meerssen: Openbare bijeenkomst op maandag 28 maart 2022 om 19 uur

Nieuwsbericht Start coalitievorming gemeentebestuur Meerssen: Openbare bijeenkomst op maandag 28 maart 2022 om 19 uur

Gepubliceerd op: 25 maart 2022 10:05

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart 2022 heeft de politieke partij Lokaal DNA de meeste stemmen en zetels behaald. Het is gebruikelijk dat de grootste partij in de gemeenteraad het voortouw neemt in het proces dat moet leiden tot een nieuwe coalitie binnen de raad.

Lokaal DNA heeft de andere politieke partijen die bij de gemeenteraadsverkiezingen zetels hebben behaald, namelijk BRUG-M, CDA, KIJK!!! en PGM het Origineel, uitgenodigd voor een openbare startbijeenkomst in het kader van de coalitievorming.

Startbijeenkomst maandag 28 maart

Tijdens de startbijeenkomst zal elke partij aangeven hoe zij de verkiezingsuitslag interpreteert. Bovendien zal nader worden ingegaan op het vervolgproces waarbij elke partij de gelegenheid heeft om aandachtspunten mee te geven ten behoeve van het toekomstige, nog op te stellen bestuursakkoord.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 28 maart 2022, aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum, Markt 50 in Meerssen.

U bent van harte welkom bij deze openbare bijeenkomst. De bijeenkomst is ook te volgen via de livestream op www.meerssen.nl.