Nieuwsbericht Start aanleg Vlindertuin Meerssen

Publicatiedatum: 09 mei 2017 12.05 uur

Op vrijdag 5 mei is een begin gemaakt met de aanleg van Vlindertuin Meerssen. Volwassenen en kinderen kwamen wethouder Désirée Cortenraede een handje helpen bij het inzaaien van de tuin. De Vlindertuin is een initiatief van 'The Butterfly House of Stefan Cools' samen met de gemeente Meerssen en ligt op sportterrein Heiveld in Bunde (tussen scouting en voetbalclub). Met de tuin willen we een plekje maken waar mensen - kinderen en volwassen - elkaar kunnen ontmoeten en meer leren over de vlinders en de natuur.

inzaaien vlindertuin

inzaaien vlindertuin

We hopen dat er komende zomer een prachtige bloemenzee ontstaat waar vlinders naar hartelust op zoek kunnen naar voedsel. Vanaf het najaar gaan we de tuin definitief aanplanten met vaste planten.

Vlindermobiel

Tijdens de inzaaidag was ook 'De Vlindermobiel' aanwezig. De Vlindermobiel is een bijzonder apparaat dat vele gedaantes aan kan nemen, net zoals een vlinder. Deze dag was 'De Vlindermobiel' een kleine vlinderschool waar kinderen door middel van spellen meer konden leren over het leven van de vlinders. Daarnaast werd er uitleg gegeven over De Vlindertuin en de andere projecten van 'The Buttefly House of Stefan Cools'.

inzaaien vlindertuin

inzaaien vlindertuin

Meer weten?

Kijk eens op de facebookpagina van de tuin: https://www.facebook.com/vlindertuinmeerssen.

Foto's: Karel Curvers (meer foto's op www.meervandaag.nl)