Nieuwsbericht Stand van zaken tijdelijke afsluiting Slingerberg Geulle

Publicatiedatum: 13 oktober 2016 11.45 uur

werk in uitvoering
Sinds maandagavond 19 september 2016 is de Slingerberg inj Geulle tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt sindsdien omgeleid met behulp van borden. De afsluiting zal naar verwachting nog tot ongeveer 1 november duren.

Defecte waterafvoer: herstelwerkzaamheden

Door een defecte waterafvoer (onderdoorgang Slingerberg) op een diepte van 8 meter onder het asfalt was een gat ontstaan naast de rijweg. Afgelopen tijd heeft de aannemer de beschadigde buis opgegraven en de duiker geïnspecteerd met een camera. Momenteel wordt de duiker hersteld.

Een van de herstelmaatregelen is het aanbrengen van een zogenaamde relining. Bij deze methode wordt een kous in de buis aangebracht. Deze kous hard vervolgens uit. Hierdoor krijgt de buis zijn oorspronkelijke sterkte terug. Deze kous moet echter op maat besteld worden. Hier zit een levertijd op van ongeveer 2 weken.

Planning

Zoals het er nu uitziet, zal de kous op 19 en 20 oktober worden aangebracht. Vervolgens zal de aannemer de grond weer moeten aanvullen en de rijbaan moeten herstellen. De Slingerberg blijft uit veiligheidsoverwegingen zolang afgesloten voor alle verkeer (ook voor voetgangers). De weg wordt naar verwachting rond 1 november (of zoveel eerder als kan) weer opengesteld voor het verkeer. Dit is echter ook afhankelijk van het weer.

Vragen?

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het Gemeentelijk Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.