Gemeente Meerssen | Stand van zaken schoonmaken Geulduiker

Nieuwsbericht Stand van zaken schoonmaken Geulduiker

Gepubliceerd op: 16 december 2021 11:05

Bericht van Rijkswaterstaat

Via wethouder IJff kreeg Rijkswaterstaat een vraag over de Geulduiker: blijven de kokers dicht rond de feestdagen, als er geen mensen aan het werk zijn? Het antwoord is nee, hieronder geven we de stand van zaken bij deze werkzaamheden weer.

Werkeiland

In verband met het schoonmaken zijn op dit moment drie kokers aan de instroomkant dichtgezet. Zo konden we aan de andere kant, de uitstroomkant, een 'werkeiland' maken door middel van big bags. Vanaf dit eiland wordt de middelste koker schoongemaakt.

Kokers vrij met feestdagen

Voor de kerstdagen worden alle kokers weer vrijgemaakt en het werkeiland verwijderd. De big bags blijven wel staan tussen koker 2 en 3, maar deze staan dan niet in de weg voor de doorstroming van het water. Mocht het weer hoogwater worden dan zijn zeer waarschijnlijk alle 5 kokers vrij.

We hebben goeie hoop dat de middelste koker volgende week ook schoon is. Het hout is uit de koker weggehaald, nu halen we met een mini shovel de dikke laag slib weg die achter het hout zit. Of we dit redden hangt natuurlijk ook af van de waterstanden.

Vervolg

Na de feestdagen pakken we de laatste werkzaamheden op. Onder meer door kokers 1 en 2 dicht te zetten aan de instroomkant zodat we weer een werkeiland kunnen maken aan de uitstroomkant. Hier zit onderin nog een sliblaag die we op deze manier kunnen verwijderen.