Gemeente Meerssen | Stand van zaken herinrichting omgeving Pletsmolen

Nieuwsbericht Stand van zaken herinrichting omgeving Pletsmolen

Gepubliceerd op: 03 juni 2020 10:00

Water in balans
In april 2019 is het schetsontwerp voor de herinrichting van de omgeving van de Pletsmolen aan de omwonenden gepresenteerd. Het gepresenteerde plan werd door de aanwezigen met enthousiasme ontvangen. Hier kunt u het ontwerp en de presentatie van die avond terugvinden.

Na deze bijeenkomst zijn de Gemeente Meerssen en het waterschap begonnen aan de technische uitwerking van het ontwerp. De geschatte kosten voor de uitvoering bleken hoger dan het beschikbare budget. "Samen met het waterschap onderzoeken we nu op welke manier we de kosten van het project omlaag kunnen brengen. Daarbij houden we zo veel mogelijk rekening met de wensen en inbreng van omwonenden," licht wethouder Paul Sanders toe. 

Het hele project duurt langer dan verwacht en dat vinden wij spijtig. We vinden het echter ook belangrijk dat het belastinggeld goed wordt besteed en dat we het project zowel binnen het beschikbare budget kunnen realiseren als ook zoveel mogelijk rekening kunnen houden met de wensen en inbreng van omwonenden. Wij voorzien dat we binnenkort met de verdere uitwerking van het project aan de slag kunnen gaan.

Herinrichting gebied Pletsmolen 04

Herinrichting gebied Pletsmolen 01