Nieuwsbericht Stand van zaken actie ter voorkoming van fietsendiefstal

Publicatiedatum: 31 augustus 2017 10.50 uur

Actie tegen fietsendiefstal
Begin juni gaf de gemeente Meerssen samen met de politie het startsein voor een actie ter voorkoming van fietsendiefstal. Mensen die hun fiets ergens in de gemeente Meerssen parkeerden, werden op ludieke wijze gewezen op het voorkomen van fietsendiefstal. De wijkagenten en boa's brachten namelijk zadelhoesjes aan met de tekst 'Zet uw fiets goed vast, dan wordt u niet verrast'.

Extra toezicht

Daarnaast hebben de politie en de gemeentelijke boa´s extra toezicht gehouden. Dit doen ze door zichtbaar en onzichtbaar aanwezig te zijn in de wijk. Ook inwoners worden gevraagd een oogje in het zeil te houden en de politie te waarschuwen als ze iets verdachts zien.

Posteractie

Bij de fietsenwinkels in Meerssen en Bunde zijn posters opgehangen. Hiermee wordt nogmaals aandacht gevraagd voor het goed vastzetten en afsluiten van fietsen. Bij de aanschaf van een nieuwe fiets krijgen klanten bovendien informatie over het afsluiten van hun fiets.

Lokfietsen

De politie maakt sinds enkele weken gebruik van diverse lokfietsen.   

Cameratoezicht

Op het station van Meerssen zijn camera's geplaatst. 

Daling aantal fietsdiefstallen

Het aantal fietsendiefstallen is sinds 2013 gedaald. Dat is natuurlijk een goede zaak.

Aantal fietsendiefstallen
waarvan aangifte is gedaan
2013: 105
2014: 130
2015: 96
2016: 98
2017 (t/m aug): 59

Maar elke fiets die wordt gestolen, is er één te veel. Blijf alert. Zet uw fiets altijd goed vast. Doe dit bij voorkeur aan een vast object.   

Maak fietsendiefstal niet makkelijk