Gemeente Meerssen | Spoorwerkzaamheden tussen Maastricht en Sittard

Nieuwsbericht Spoorwerkzaamheden tussen Maastricht en Sittard

Gepubliceerd op: 05 augustus 2020 10:50

spoor
Van 12 augustus tot en met 17 augustus gaat ProRail werkzaamheden aan het spoor uitvoeren tussen Maastricht en Sittard. Ze gaan o.a. restwerkzaamheden uitvoeren naar aanleiding van de spoorvernieuwing die in mei van dit jaar heeft plaatsgevonden. Daarnaast gaan ze raildempers plaatsen in Elsloo. Deze worden geplaatst op het spoor Maastricht-Sittard, ter hoogte van Terhagen tot aan de overweg Steinderweg/Stationstraat in Elsloo. Begin mei zijn er al raildempers geplaatst op het spoor Sittard-Maastricht. Tijdens de werkzaamheden kunt u hinder ondervinden van de machines die we inzetten en de bouwverlichting. Hieronder kunt u lezen wanneer we waar aan de slag gaan.

Overzicht van de werkzaamheden

  • Van woensdag 12 augustus (01.00 uur) tot en met maandag 17 augustus (05.00 uur) vanaf station Bunde tot aan de Wethouder Sangersstraat in Beek. 
  • Van woensdag 12 augustus (01.00 uur) tot en met maandag 17 augustus (05.00 uur) aan het spoor ter hoogte van Terhagen tot aan de overweg Steinderweg/Stationstraat in Elsloo (spoor Maastricht-Sittard)
  • Ergens in de hier bovengenoemde periode (exacte data en tijden nu nog niet bekend) werkzaamheden aan het fiets overpad (Veestraat / Spoorstraat. Een omleiding wordt niet geregeld. Wel zorgen wij dat gebruikers tijdens onze werkzaamheden veilig over kunnen steken.
  • Van woensdag 12 augustus (01.00 uur) tot en met vrijdag14 augustus (16.00 uur) aan het depot Beek (t.h.v. A2) 

Gevolgen treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er minder of geen treinen. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.arriva.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 - 9292 (€0,90 per minuut). Momenteel adviseren wij u vanwege Covid19 alleen te reizen met het openbaar vervoer wanneer dit noodzakelijk is.

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ProRail bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.