Nieuwsbericht Spoorwegovergang Limmelderweg 8 maart definitief dicht voor wegverkeer

Publicatiedatum: 06 maart 2017 15.55 uur

De spoorwegovergang op de Limmelderweg tussen Mariënwaard en Hoekerweg gaat op 8 maart 2017 definitief dicht voor het wegverkeer.

Waarom is de afsluiting nodig?

Directe aanleiding voor de afsluiting van de spoorwegovergang op de Limmelderweg zijn de uitkomsten van een stadsbrede risicoanalyse van de spoorwegovergangen in Maastricht. In de huidige situatie wordt de spoorwegovergang Limmelderweg druk bereden door zowel weg- als spoorverkeer, waardoor de kans op aanrijdingen groot is. Door de spoorwegovergang op de Limmelderweg volledig af te sluiten voor wegverkeer - inclusief fietsers en voetgangers - vervalt dit risico en ontstaat een veiligere verkeerssituatie.

Welke alternatieven zijn er?

Inmiddels zijn er voldoende alternatieve routes beschikbaar. Zo is er met de Nieuwe Limmelderweg – die sinds de zomer 2014 open is voor verkeer - een nieuwe, logische route ontstaan tussen de autosnelwegen A2/A79 en bedrijventerrein Beatrixhaven. Sinds de aanleg van station Maastricht Noord is er ook een fietsveilige route ónder het spoor door. En er is een onderdoorgang bij de Balijeweg. Hierdoor is de gelijkvloerse kruising met het spoor bij de Limmelderweg niet meer nodig.

Meer informatie: lees de nieuwsberichten van 22 december en 2 december