Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Speciale sticker voor slechthorenden

Gepubliceerd op: 06 mei 2020 08:55

SH sticker Sommige senioren gaan vanaf een bepaalde leeftijd langzaam minder horen. In Nederland zijn dit ruim 1,6 miljoen mensen. Dit hebben ze niet altijd zelf door en hun naasten moeten hen hierop wijzen. Dat is niet gemakkelijk. Sommigen ontkennen dat ze slechter horen of schamen zich ervoor. Toch is het goed als de directe omgeving weet wanneer iemand slechthorend is. Zeker in het verkeer. Daarom is de S|H-sticker ontwikkeld.

De S|H-sticker is 5x5 cm en past bijvoorbeeld op het achterspatbord van de fiets. Op de steeds vollere en drukkere fietspaden wordt hiermee subtiel aangegeven dat u, zelfs bij herhaaldelijk en nadrukkelijk bellen, misschien niet wordt gehoord. De S|H-sticker is ook op andere manieren te gebruiken zoals bij de voordeurbel, scootmobiel, rolstoel, rollator tot aan de wandelstok toe. De sticker is eenvoudig op maat te knippen en plakt op alle (vetvrije) ondergronden.

Veel instanties ondersteunen dit initiatief zoals de Nationale Politie, Veilig Verkeer Nederland, de ANWB. Met de sticker hopen de initiatiefnemers op meer respect, veiligheid en begrip voor elkaar. Uit ervaring blijkt dat - na het aanbrengen van de sticker op het achterspatbord - men anders en prettiger gaat fietsen. Het achteropkomend verkeer gaat zich beleefder gedragen.

Op dit moment zijn er enkele verkooppunten in het land. Bestellen kan ook op www.slechthorendesticker.nl. Heeft u vragen? Stuur dan een mailtje naar sh.sticker@ziggo.nl.