Nieuwsbericht Snelheidsremmende maatregelen Lange Raarberg en Raar

Publicatiedatum: 06 februari 2018 10.55 uur

Op dinsdagavond 30 januari heeft wethouder Verkeer Guido Houben een positief overleg gehad met 16 bewoners van de Lange Raarberg. Tijdens dit overleg hebben zij een aantal snelheidsremmende maatregelen besproken, die wij op korte termijn op de Lange Raarberg en op Raar gaan uitvoeren.

Wat houden de snelheidsremmende maatregelen in?

Maximumsnelheid 50 km
We gaan max. 50 km-borden plaatsen, zowel aan de linker- als aan de rechterkant van de weg. Daarnaast brengen we wegmarkeringen aan in de vorm van een 50 km-bord. Op deze wijze brengen we de maximaal toegestane snelheid nog eens extra onder de aandacht.

Wandelmarkeringen
Op het fietspad brengen we wandelmarkeringen aan, zodat het voor fietsers duidelijk is dat ook voetgangers gebruikmaken van het fietspad. Hierdoor kunnen zij tijdig hun snelheid minderen.

Parkeren
Op de Lange Raarberg is parkeren op de rijweg toegestaan. Parkeren op het fietspad of deels op het fietspad is echter verboden! Wij vragen bewoners en bedrijven hun bezoekers hierop te wijzen.

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. E-mail: info@meerssen.nl