Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Snel internet in de buitengebieden

Gepubliceerd op: 21 maart 2019 10:50

snel internet buitengebied
De gemeente ontvangt regelmatig vragen over een betere en snellere internetverbinding in de afgelegen buitengebieden van onze gemeente. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeenteraad besloten in kaart te brengen op welke plaatsen in onze gemeente er geen 'snel internet' is.

Nieuwe techniek

De Provincie Limburg onderzocht samen met de lijn-50 gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals of met nieuwe technieken (een zogenaamd vast-draadloos-netwerk) een snelle internetverbinding kon worden gerealiseerd in het buitengebied. Deze pilot was succesvol. Wellicht dat deze nieuwe techniek ook een mogelijkheid is voor de gemeente Meerssen om moeilijk te bereiken gebieden in ons heuvelachtige landschap te ontsluiten.

Interesse?

We willen eerst de interessse bij onze inwoners in het buitengebied peilen. Woont u op een locatie in onze gemeente waar geen snel internet wordt aangeboden door een kabelmaatschappij? Heeft u interesse in een snellere internetverbinding? Vul dan via onderstaande link een korte vragenlijst in en maak uw interesse kenbaar.

Ga naar de vragenlijst
(de invultermijn van de enquete is inmiddels afgelopen) 

Een papieren vragenlijst is verkrijgbaar in het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), Markt 50 in Meerssen, telefoon 14 043.